”Väldigt medelmåttig match av Zlatan”

Svaga betyg för svensken efter Ajax-matchen

Foto: AFP
Zlatan tillsammans med stjärnvärvningen David Luiz.
FOTBOLL

Paris SG hade det tufft mot Ajax i går kväll.

Den franska pressen går således tufft åt PSG-spelarna i spelarbetygen.

Zlatan Ibrahimovic får genomgående oerhört låga fyror i betyg, det sämsta PSG-betyget i majoriteten av tidningarna.

L'Equipe i dag.

Zlatan Ibrahimovic var i går kväll tillbaka på Amsterdam tillsammans med sitt Paris SG för möte med gamla klubben. PSG tog en tidig ledning i matchen men efter flera sumpade chanser kunde Ajax i stället kvittera och jaga segermålet i slutet av 1-1-matchen.

När den franska pressen ska betygsätta PSG-spelarna i dagens morgontidningar är man således inte särskilt snälla.

Zlatan får efter någon missad chans och ett par misslyckade frisparkar de sämsta betygen. Han får en fyra i betyg, på en skala upp till tio, i samtliga tidningar.

Det är ett oerhört lågt betyg för franska tidningar.

Missade frisparkar

I l'Equipe, Maxifoot och Paristeam är fyran det lägsta betyget som delas ut till någon PSG-spelare, även om svensken delar det med ett par andra.

”Auktoritär när spelet låste sig, men lyckades sällan själv de sista 30 metrarna. Blandade passningar i fel hastighet med svagt tagna skott, med frisparkar inkluderade”, skriver l'Equipe i sin motivering av fyran.

Maxifoot är också inne på de misslyckade frisparkarna:

”Vi fick inte se den bästa Ibra i går kväll. Vid Cavanis mål var han välplacerad men sköt på en holländsk försvarare. I andra halvlek brände han en jättechans när han missade målet. Ingen farligt slagen frispark. Kort sagt en väldigt medelmåttig match från honom”, skriver Maxifoot.

”Inga mirakel”

Paristeam lyckas i varje fall hitta en liten ljusglimt i motiveringen till sin fyra:

”Ett läge i 52:a minuten, ett skott som sköts utanför. Frisparkarna slogs svagt, alla längs marken. En svag insats av svensken, som inte informerats om sin genialitet inför matchen”, skriver Paristeam.

Le Parisien hittar en PSG-spelare som var sämre än Zlatan i går, Lucas Moura som får en trea i betyg, men är inte snällare mot Zlatan för det:

”Döptes till Guds Son på en banderoll på läktaren, men svensken uträttade inga mirakel mot sin gamla klubb. Svaga val av passningar”, skriver Le Parisien.