”Du är så vacker, Roma”

Tillbaka i turneringen – hyllas

Foto: AFP
FOTBOLL

5-1 i återkomsten.

Nu hyllas man överallt.

”Du är så vacker, Roma”, skriver Gazzetta dello Sport på sin förstasida i dag.

Fyra säsonger har flutit förbi sedan Roma sist deltog i Champions League. I går var man tillbaka på den stora scenen för att ta sig an CSKA Moskva – och efter 31 minuter stod det 4-0 på resultattavlan.

Supertalangen Juan Iturbe hade stått för ett mål och två assist, ivorianen Gervinho satte två – och slutsiffrorna skrevs till 5-1 efter en transportsträcka i andra halvlek.

Nu hyllas Roma för sin prestation, allra främst av de italienska tidningarna.

”Du är så vacker, Roma. Vilken show”, skriver Gazzetta dello Sport, som poängterar vilken fantastisk start detta var för fjolårets ligatvåa i Italien.

Två bortafans till sjukhus

Även Corriere dello Sport stämmer in i hyllningskören och skriver ”MegaRoma” över en bild på den jublande Gervinho med Francesco Totti i släptåg.

Tidningen menar att tvåmålsskytten var ”vild” och att resultatet får fansen att drömma, medan Gervinho själv säger att Roma fick det hela att se enkelt ut.

Det fanns dock fläckar på segersolen. Bland annat fördes två bortasupportrar till sjukhus efter oroligheter på läktarna, något som förstås förargade Roma-tränaren Rudi Garcia.

– Fotboll handlar om att fira, inte strida. Om det här verkligen har inträffat så måste vi kasta ut de som gjort det, ut från arenan, säger han på en efterföljande presskonferensen.

"Slitna i stycken"

I och med storsegern lägger Roma beslag på förstaplatsen, och spelarna är förväntansfulla inför framtiden:

”Början på något stort”, skriver Iturbe på sin Instagram.

”Vilket lag, vilket sätt att inleda CL. Bravo, grabbar”, skriver skadade mittfältaren Kevin Strootman på samma sociala medium.

Totti talar om en storartad seger, CSKA:s tränare Leonid Slutski menar att hans mannar blev ”slitna i stycken” – och på Allianz Arena fick Joe Hart reda på resultatet i den mixade zonen. Manchester City-målvaktens svar?

– Wow.

Roma möter City i nästa omgång.