”De har svårare att vinna utan Zlatan”

FOTBOLL

PARIS. Det blir ingen återförening med Zlatan Ibrahimovic när förra lagkamraterna kommer till Paris.

Då andas Barcelona ut.

– PSG har svårare att vinna matcher utan Ibrahimovic, säger den spanske försvararen Jérémy Mathieu.

Det är kanske en överdrift att påstå att Barcelona, som inlett säsongen med fem segrar, ett oavgjort resultat och 17–0 i målskillnad i la liga, räds ett krisande Paris Saint-Germain. Men Barça-backen Jérémy Mathieu erkänner att PSG utan skadade Ibrahimovic har större problem.

– Det är en storspelare och vi vet att utan honom är PSG ett helt annat lag. Det kan hända att det är bättre för oss, men jag hade velat möta honom, säger Mathieu, som menar att det är en möjlig fördel för Barcelona att svensken saknas i morgondagens möte.

Påverkar inte spelplanen

– Fördelen att möta PSG utan Ibrahimovic är att han har väldigt stort inflytande på laget. Han gör skillnaden. Vi ser att PSG har svårt att vinna sina matcher när han inte spelar. Det är en fördel för oss och jobbigare för dem, men PSG är ändå ett stort lag, säger Mathieu.

Barcelona kommer till Paris med en form som påminner om fornstora dar, och enligt tränaren Luis Enrique påverkar Zlatan Ibrahimovics frånvaro inte katalanernas spelplan.

– Det ändrar inget för oss att Zlatan inte spelar. Det är en stor för lust för vilket lag som helst, men för oss ändrar det inget. PSG är fortfarande ett svårt motstånd, säger Luis Enrique.

”Aspirant på CL-titeln”

Förutom Ibrahimovic saknas också Thiago Silva och Ezequiel Lavezzi, men Laurent Blanc menar att PSG kommer att gå ut med samma ambition som tidigare; hålla i bollen och spela attraktiv fotboll.

– Jag tror att de kan spela på samma nivå som vi. Vi får väl se om de spelar så offensivt som de säger i dag eller inte. Oavsett vilket är det en stor match och PSG är en aspirant på CL-titeln, säger Luis Enrique.