Hart: ”Har svårt att hitta något positivt”

FOTBOLL

Petad två matcher i rad – nu är Joe Hart tillbaka från start.

Men målvakten är fortfarande frustrerad.

– Jag har svårt att hitta något positivt i den här situationen, säger han.

Joe Hart har petats i två matcher i rad.

Vincent Kompany, Sergio Agüero, David Silva, Samir Nasri, Edin Dzeko och Aleksandar Kolarov har alla belönats med nya kontrakt den här sommaren.

Inte Joe Hart.

Den engelske landslagsmannen – som tillhört City sedan 2006 – går fortfarande i väntans tider.

Mycket pekar på att parterna snart kommer överens och att Hart skriver på ett femårskontrakt värt 1,7 miljoner kronor i veckan, men tränaren Manuel Pellegrini vägrar bekräfta att så är fallet.

– Det som betyder något är att jag och Joe vet vad som kommer hända. Det är en viktig fråga för klubben, men inte den viktigaste, säger chilenaren.

Och turbulensen kring Hart har knappast blivit mindre av att han ställts åt ­sidan – två matcher i rad.

Inte bekväm med konkurrensen

På presskonferensen inför nyckelmatchen mot Roma i Champions League erkänner Hart att han inte alls är bekväm med konkurrensen nye målvakten Willy­ Caballero tillfört.

– Jag vill spela från start i alla matcher, det ligger i min natur som professionell fotbollsspelare och det tror jag tränaren är medveten om, säger han.

Pellegrini motiverar petningarna med att Hart – som spelat åtta matcher på 32 dagar – behöver vila. Men den förklaringen köper inte 25-åringen.

– Jag har svårt att hitta något positivt i den här situationen, säger Hart.

Klart är i alla fall att han vaktar buren i kväll mot Roma. En match City behöver vinna för att inte hamna för långt ­efter i kampen om slutspel.

Att åka ur redan i gruppspelet vore nämligen ett praktfiasko för Pellegrini, som lovat att City som sämst ska gå till åttondelsfinal den här Champions League-säsongen.

– Det är jag säker på att vi kommer klara. Jag hoppas ju att vi vinner hela turneringen, säger tränaren.

Sportbladet tippar kvällens CL-matcher

18.00

CSKA Moskva-Bayern München

Form: +++ / ++++

Snackis: Matchen kommer att spelas inför tomma läktare. Detta efter att CSKA straffats av Uefa på grund av en högerextrem manifestation som arrangerades i bortamatchen mot Viktoria Plzen förra säsongen.

Tips: 1-3

***

20.45

Manchester City-Roma

Form: +++ / +++++

Snackis: Joe Hart har petats två matcher i rad och uttrycker nu sitt missnöje. 27-åringen säger på en presskonferens inför matchen att: ”Det är svårt att se något positivt i den här situationen”.

Tips: 2-1

PSG-Barcelona

Form: ++ / +++++

Snackis: Det stormar i PSG, tränaren Laurent Blanc uppges hänga extremt löst - och nu tvingas han klara sig utan lagets största stjärnor. Både Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic är indisponibla på grund av skador.

Tips: 0-2

Sporting Lissabon-Chelsea

Form: ++ / ++++

Snackis: Diego Costa har öst in mål i Chelsea. Men anfallaren kämpar samtidigt mot skadekänningar i baksida lår och skulle, enligt José Mourinho, behöva en halv månads vila. Det är oklart om 25-åringen startar i kväll.

Tips: 1-2

APOEL-Ajax

Form: ++++ / ++++

Snackis: Ajax är i bra form och kommer stärkt av ett inhämtat underläge mot PSG i öppningsmatchen. Det som spökar för tränaren Frank De Boer är lagets facit i CL-bortamatcher. Ajax har sju raka utan seger.

Tips: 1-1

Schalke-Maribor

Form: +++ / +++

Snackis: Schalke får tillbaka Julian Draxler, som varit avstängd i ligan. Samtidigt har man drabbats av ett tungt bakslag: Sidney Sam, som klev av efter 37 minuter mot Dortmund, är fortfarande skadad och kan inte medverka.

Tips: 2-0

Sjachtar-Porto

Form: +++ / ++++

Snackis: Donbass Arena anses vara en av Europas svåraste arena att komma till. Men matchen kommer inte att spelas där. På grund av oroligheterna i området har Sjachtar nämligen tvingats flytta 122 mil bort, till Lviv.

Tips: 2-2

Bate-Athletic Bilbao

Form: ++ / +

Snackis: Ernesto Valverde har fått en mardrömsstart på säsongen. Bilbao har bara vunnit en av sina sex inledande ligamatcher och hittas först på en 16:e plats i tabellen. Den enda segern kom mot Levante (3-0) för prick en månad sedan.

Tips: 1-1