Rosenberg: Finns inga gränser för honom

Hyllningen till Kiese Thelin

FOTBOLL

MALMÖ. Isaac Kiese Thelin har gjort dundersuccé sen han kom till Malmö i somras.

Nu tokhyllas han av Markus Rosenberg.

– Det finns inga gränser för hur bra han kan bli, säger anfallspolaren.

Samtidigt fortsätter Åge Hareides psykspel inför Champions League-matcherna.

Isaac Kiese Thelin har formligen exploderat sedan han skrev på för Malmö FF i början av juni efter en tung vår i Norrköping.

Han tog plats i startelvan direkt och har öst in mål i allsvenskan, Champions League-kvalet och U21-landslaget.

I dag togs han som väntat ut till U21-landslagets playoff mot Frankrike samtidigt som han hyllades stort av anfallskompisen Markus Rosenberg på MFF:s presskonferens inför Champions League-möte med Olympiakos.

– Det är enkelt att spela med Isaac. Kollar du på spelartyper så kompletterar vi varandra väldigt bra. Han är väldigt stark och duktig på huvudet. Han är väldigt smart för att vara så ung som han är och ha så lite erfarenhet, säger MFF:s lagkapten och fortsätter:

– I Europaspelet har vi kombinerat mycket fint. Men vi har kanske inte haft alltför mycket hjälp av resten av laget som vi har haft i allsvenskan.

”Tagit stort steg”

Hur bra kan han bli?

– Kollar man på hans fysik, hans fötter och hans huvud finns det väl egentligen inga gränser. Han har tagit ett stort steg redan i år men jag ser ingen direkt gräns för hur bra han kan bli, säger Rosenberg.

Bredvid Rosenberg på presskonferenspodiet satt tränaren Åge Hareide och han fortsatte dissa Olympiakos, precis som han gjorde i Sportbladet i dag.

– Salzburg är bättre (än Olympiakos), totalt sett som lag. Ser man på spelare för spelare och hur de spelar så var Salzburg bättre. Olympiakos är duktiga, inget snack om det men deras lag är annorlunda sammansatt och är mer ojämna i sin laguppställning än vad Salzburg var, säger Hareide.

Inför hemmamatcherna mot både Sparta Prag och Salzburg lyfte Hareide fram MFF:s hemmapublik och trycket på stadion som en viktig plusfaktor och något som motståndarna inte var vana vid.

”Vi kommer dominera”

Men grekiska lag är desto mer vana vid stort publiktryck från sin egen liga.

– Ja, men de gillar inte att ha trycket mot sig. Så länge jag känt grekisk fotboll är de mycket svagare borta än hemma. Samma sak med grekiska landslaget: jag var där själv med norska landslaget 2007 och mötte dem sedan hemma i Norge. Det var två skilda världar och lag hemma/borta, säger Hareide.

MFF-tränaren har inför varje match i Champions League-kvalet kört ett mentalt spel med motståndarna och hans svar översattes i dag direkt till grekisk media av en tolk på plats.

– Jag tror bestämt att vi kommer att dominera här i morgon mot dem. De kommer att få det jättetufft mot Malmö, avslutar norrmannen.