Wernbloom: Var en Kronwallare

CSKA-svensken sänkte City-stjärnan: Ju större de är desto tyngre faller de

1 av 15
FOTBOLL

En svensk hockeytackling gav gult kort nummer ett men när Pontus Wernbloom även borde fått sitt andra varnade domaren fel spelare.

Istället visade Anastasios Sidiropoulos ut två spelare för Manchester City när CSKA skrällslog engelsmännen med 2-1.

– Jag är inte så säker på det, säger Pontus Wernbloom till Sportbladet.

Det var en äkta svenskt “Kronwalled” som ekade inne på Manchester Citys hemmaarena när Pontus Wernbloom stoppade Yaya Touré med en höfttackling 28 minuter in i CSKA Moskvas bortamatch. Varningen var solklar på 28-åringen som joggade ifrån situationen utan att protestera.

– Nej, det var en Kronwallare. Ju större dom är, desto tyngre faller dom, säger Wernbloom till Sportbladet.

”Då är det felaktigt”

77 minuter in i matchen borde svensken sedan ha blivit utvisad. Wernbloom drog ner Sergio Agüero framför eget straffområde men smög ifrån situationen när City-spelarna protesterade vilt. Då varnade domaren Anastasios Sidiropoulos Wernblooms lagkamrat Sergej Ignasjevitj istället.

– Jag är inte så säker på det. Min kompis kan ha blivit varnad för protest mot domslut. Om det inte var för snack, utan för fällningen, jaa...då skulle ju jag haft rött, säger Wernbloom.

Då låg City redan under med 1-2 efter Seydou Doumbias två mål och hade dessutom fått inhopparen Fernandinho utvisad. Frustrationen var också påtaglig när hemmalagets målskytt Yaya Touré även han drog på sig ett rött kort för en ful eftersläng med åtta minuter kvar av matchen.

När Sergio Agüero sedan ville ha straff i minut 89 varnades istället argentinaren för filmning.

– De skrek åt domaren från minut ett och efter varje domslut han tog var de där i hans ansikte. De fokuserade mer på domaren än på spelet. De röda korten var korrekta, säger Wernbloom till Viasat Fotboll.

”Vi var för dåliga”

Det går att förstår att City var irriterade med tanke på den missade utvisningen på Wernbloom – och inte minst läget i gruppen. Engelsmännen är nu jumbo på bara två poäng med CSKA och Roma framför på fyra.

– Ingen förväntade sig det här resultatet. Jag tror inte att någon trodde att vi skulle spela så dåligt. Om du inte spelar bra med elva spelare och får två spelare mindre så blir det svårare. Laget försökte nå ett oavgjort resultat men vi var för dåliga för att klara av det, säger Citys manager Manuel Pellegrini som inte ville skylla på domaren.

– Ingen av oss kan gå av planen och vara stolta över vad vi gjorde. Vi var inget Champions League-lag i kväll, säger målvakten Joe Hart.

Bayern München slog Roma med 2-0 och toppar grupp E på tolv poäng. City är nu pressat att slå tyskarna hemma i nästa omgång och sedan även tvåla dit Roma i gruppavslutningen.

– Nu spelar vi Roma hemma nästa match. Det blir väldigt intressant. Tar vi tre poäng där har vi alla chanser i världen att gå vidare, säger Wernbloom.

FAKTA

Grupp E

Bayern München–Roma 2–0 (1–0)

1–0 Franck Ribery (38), 2–0 Mario Götze (64).

Publik: 68 000.

Manchester C–CSKA Moskva 1–2 (1–2)

0–1 Seydou Doumbia (2), 1–1 Yaya Touré (8), 1–2 Seydou Doumbia (34).

Utv, Manchester C: Fernandinho (70), Yaya Touré (82).

Pontus Wernbloom spelade hela matchen för CSKA Moskva.