"Det ska vi utnyttja”

Utan Zlatan – men PSG är hoppfulla inför CL-fajten

1 av 2 | Foto: TT
Zlatan är inte med mot Barça – men PSG är hoppfulla ändå.
FOTBOLL

PARIS. Med säsongens första titel i ryggen kliver PSG in i hetluften i Europa utan Zlatan Ibrahimovic.

Men Parislaget har också ovanligt goda minnen från Barcelona.

– Vi är ett av mycket få lag som gjort tre mål på dem, det ska vi utnyttja, säger Laurent Blanc.

Paris Saint-Germain spelar kvartsfinal i Champions League för tredje året i rad och man möter dessutom Barcelona för tredje dubbelmötet på lika många säsonger.

Men skillnaden mot säsongen 2012/13 är att PSG har slagit katalanerna redan i år, i 3–2-bragdmatchen på Parc des Princes i Champions League-gruppspelet i höstas.

– Vi är ett av väldigt få lag som gjort tre mål på Barcelona. Vi vet ju att vi gjorde en jättematch i gruppspelet mot dem, båda lagen gjorde en jättebra match faktiskt. Vi kan dra nytta och lärdom av den, säger Laurent Blanc.

Saknar Ibra

Taktiken denna gång är tydlig; efter att PSG åkt ur turneringen i kvartsfinal de senaste två åren på grund av antalet insläppta mål på hemmaplan ligger huvudfokus i morgon på att inte bjuda till.

– Vi måste försvara oss bra, två gånger har vi åkt ut på att ha släppt in mål på hemmaplan. Det man lär sig är att trots att man spelar hemma måste man försvara sig bra. Många lag tänker så mot Barcelona och ändå släpper man ofta in mot dem. De är ett lag som kan göra mål varsomhelst mot vemsomhelst i Europa, säger Blanc.

Tillsammans med tränaren hade PSG släppt fram Barcelona-bekantingen Maxwell på presskonferens dagen före match. Brassen, som är en av tre spelare i PSG som vunnit Champions League, menar att uppgiften blir svårare utan avstängde Zlatan Ibrahimovic.

– Med Ibra har vi en spelare som med sin fysik kan hålla i bollen där framme. Vi måste vara solida bakåt och prestera så bra det bara går framåt, säger Maxwell till Sportbladet.

Skrällen i PSG:s trupp är Davi Luiz – brassen som har varit skadad kommer dock troligtvis inte att starta matchen.

FOTNOT: PSG-Barcelona spelas 20.45 onsdag och sänds direkt i Viasat fotboll.

FAKTA

De saknas i PSG

Zlatan Ibrahimovic (avstängd)

Marco Verratti (avstängd)

Thiago Motta (skadad och missar troligtvis matchen)

Serge Aurier (avstängd)