”En skandal – Uefa har gjort en kompromiss”

Kritik mot att Zlatan missar kvällens supermatch

1 av 6 | Foto: VIASAT FOTBOLL
FOTBOLL

PSG får klara sig utan Zlatan Ibrahimovic i kväll.

Inte populärt hos svenskens agent.

– Detta är en skandal. Uefa har gjort en kompromiss, säger Mino Raiola till France Football.

När Paris SG brakar samman med Barcelona hemma på Parc des Princes i kväll saknas hemmalagets allra största stjärna, Zlatan Ibrahimovic.

Den svenske anfallaren är avstängd i det första av de två kvartsfinalmötena sedan han blev utvisad i returmötet med Chelsea. Zlatan gav sig in i en tackling med Oscar och domare Björn Kuipers tvekade inte att dra upp det röda kortet. Utvisningen kom dock att kritiseras i efterhand som hård med det europeiska fotbollförbundet, Uefa, valde ändå att tillämpa avstängning.

”Hans hjärta var på väg att sprängas”

I en intervju med France Football i dag riktar Zlatans agent, Mino Raiola, ny kritik mot Uefa.

– Detta är en skandal. Zlatan gjorde absolut ingenting. När en spelare får ett direkt rött kort blir han avstängd i minst två matcher. Nu blir han avstängd en match. Uefa har gjort en kompromiss. Det gjorde mig besviken. Det fanns ingen substans i domen, Uefa borde ha sagt ”domaren hade fel, vi hade fel”. Det är viktigt att erkänna att man gjort fel. Kan man inte göra det kan man aldrig växa. När Zlatan blev utvisad på Stamford Bridge tjafsade han inte emot, han vill inte göra laget mer nervöst. Hans hjärta var på väg att sprängas, men han kontrollerade sig själv, säger Raiola enligt Le 10 Sport.

”På grund av att han är utlänning”

Zlatan får i stället hoppas att dubbelmötet lever till returen på Camp Nou, då svensken får spela igen. Dessutom finns ett hopp om att han spelar helgens ligamöte i helgen då PSG överklagat den fyra matcher långa avstängningen i ligaspelet till CNOSF, den franska olympiska kommittén, vilket innebär att avstängningen kan skjutas upp.

Det är alltjämt ytterligare en avstängning som Raiola är missnöjd med.

– Jag är äcklad, men jag är inte förvånad. Hade det varit en vanlig spelare hade det blivit en match avstängning. Men på grund av att han är en utlänning får han fyra matcher, säger agenten till France Football.