PSG-kaptenen missar returmötet med Barça

Nytt bakslag för franska storlaget

Foto: Scanpix.
Thiago Silva, PSG.
FOTBOLL

Thiago Silva reser inte till Barcelona.

PSG meddelar att mittbacken stannar i Paris och ersätts av David Luiz till morgondagens Champions League-möte.

Paris SG fortsätter att ha det tufft i skadeväg. Thiago Silva missar returmötet med Barcelona i Champions League-kvartsfinalen.

Det var redan inför det första mötet på Parc des Princes skadedrabbat i PSG:s trupp. Thiago Motta, Marco Veratti och David Luiz var samtliga borta med skador – och Zlatan Ibrahimovic var avstängd.

20 minuter in i den matchen tvingades Silva utgå med en lårskada och ersättas av en ännu inte helt frisk David Luiz.

Luiz startar

Nu meddelar klubben att den inledande optimismen kring Silvas skadeläge bytts mot en mer bister verklighet. På sin hemsida skriver PSG att Silva stannar hemma i Paris när laget reser till Barcelona i dag.

I stället kommer landsmannen Luiz att starta matchen och bilda mittbackslås med Marquinhos – en duo som hade det väldigt tufft i det första mötet.

Positivt för PSG är att Marco Verratti ser ut att kunna starta i returmötet – och att Zlatan är tillbaka från sin avstängning.

Bale borta

Real Madrid får sannolikt klara sig utan yttermittfältaren Gareth Bale i Champions League-kvartsfinalreturen mot Atlético Madrid på onsdag. En magnetkameraundersökning bekräftar att Bale fått en muskelskada i vaden. Han linkade av planen efter mindre än fem minuter i lördagens ligamatch mot Malaga.

Real Madrid berättar inte hur länge Bale blir borta, men han lär knappast spela Champions League-matchen. Luka Modric skadade knät i lördags och kan inte spela mot Atlético.