Laurent Blanc: ”Var ingen överraskning”

FOTBOLL

BARCELONA. Miraklet uteblev, PSG blev både utslagna och emellanåt utspelade på Camp Nou i kväll.

Och för tredje året i rad lämnar klubben Champions League efter kvartsfinal.

– Det tar tid att få resultat i Europa, säger en pressad Laurent Blanc efter 0–2-förlusten mot Barcelona.

Det skulle mycket till för att vända på 1–3-underläget från första matchen i Paris, men PSG:s supportrar hade åtminstone hopp om lite spänning.

Den dog efter en knapp kvart då Andrés Iniesta frispelade Neymar efter en fantastisk soloprestation, och fick se brassen slå in 1–0 bakom en bortlurad Salvatore Sirigu i PSG-målet.

Tio minuter före paus utökade Neymar till 2–0 och saken var helt klar.

PSG fick inte ens till ett tröstmål i andra halvlek, och tvingades lämna Champions League efter kvartsfinal för tredje året i rad. De föregående säsongerna har man åkt ut på målskillnad vid båda tillfällena – den här gången var det inget snack om saken.

”Det kommer att komma”

– Vi gjorde vad vi kunde med våra tillgängliga medel. Vi måste erkänna motståndarens suveränitet. Det är ingen överraskning, Barcelona förtjänar sin kvalificering, säger Laurent Blanc efter matchen.

PSG-tränaren manar till tålamod hos de egna supportrarna.

– Vi väntade oss så klart att spela bättre, men motståndaren lät oss inte att göra en bättre match i kväll. Vi vill ha resultat i Europa, men det tar tid. I kväll mötte vi ett lag som har mycket mer erfarenhet i Champions League än vi. Jag tror att det gör att vi går framåt. Det kommer att komma, men det tar tid, säger Blanc.

Tvåmålsskytten Neymar hade närmare till skratt i kväll:

– Vi gjorde en stormatch i kväll, lika bra som bortamatchen. Att spela med så här stora medspelare än en dröm som blir verklighet, säger Neymar efter matchen.