Ensamma hjälten

Passade till målet – och firade som om det var hans

Foto: TV6
FOTBOLL

Han sjöng hymnen som en nationalsång och bäddade för Javier Hernandez segermål.

Sedan löpte Cristiano Ronaldo ut till hörnflaggan och firade kvartsfinalavgörandet på egen hand.

– Det var en fantastisk assist från Cristiano. Han spelade för att vinna, säger Hernandez som grät av lycka på bänken när han byttes ut kort efter målet.

Cristiano Ronaldo älskar Champions League och Champions League älskar Cristiano Ronaldo. Redan innan avsparken i kvartsfinalreturen mot Atlético Madrid visade 30-åringen det när han sjöng med i CL-hymnen som om det vore hans nationalsång.

Kvällen skulle också bli Ronaldos.

Grät av lycka

Javier ”Chicharito” Hernandez, som ersatte Karim Benzema i matchen, hade bränt ett antal chanser när klockan tickade upp mot 90 minuter. Med bara två minuter kvar av den ordinarie matchtiden bröt så Ronaldo fram på högerkanten.

30-åringen väggspelade med James Rodriguez innan han lade fram bollen till Javier Hernandez som inte gärna kunde missa det öppna målet. En lyrisk ”Chicharito” löpte sedan ut och la sig på rygg vid hörnflaggan mot blicken mot Madrid-himlen.

– Det är mitt viktigaste mål. Jag har gjort några viktiga mål i min karriär men det är här och nu som räknas. Det här ger mig självförtroende. Det var en fantastisk assist från Cristiano. Han spelade för att vinna, säger Hernandez som grät av lycka på bänken när han byttes ut kort efter målet.

Firade på egen hand

Lagkamraterna bildade en tv-puckshög över mexikanen efter målet. Men inte Ronaldo. Portugisen valde istället att fortsätta ut mot publiken för att fira målet som om det vore hans eget.

– Han spelar inte bara en match – han genomför ett scenframträdande, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Det kan nog ändå lagkamraterna bjuda på efter att portugisen fört dem till ytterligare en semifinal. Går Real hela vägen blir de första lag i historien att försvara en CL-titel.

Barcelona, Bayern München, Real Madrid och Juventus möts i semifinalerna. De lottas på fredag klockan 12:00.

Bank, Frändén, Wegerup och Sjögren: De vinner CL

FAKTA

Barcelona, Bayern München, Real Madrid och Juventus möts i semifinalerna.

De lottas på fredag klockan 12:00.