Real Madrid drog vinstlotten i CL

1 av 2
FOTBOLL

Det är Juventus första CL-semfinal sedan 2003.

Där ställs laget mot regerande mästaren Real Madrid.

Därmed slipper Carlo Ancelotti både Bayern München och Barcelona.

Juventus tog sig till semifinal efter att ha besegrat Monaco på hemmaplan efter mål av Arturo Vidal från straffpunkten. Mötet i Monaco slutade 0-0 vilket gav ”den gamla damen” en plats i semifinal i Champions League.

Det är Juventus första semifinal sedan 2002/03. Den säsongen gick man hela vägen till final, men förlorade mot Milan på straffar.

Nu väntar Real Madrid, som vann turneringen i fjol, i semifinal.

”Väldigt lyckliga”

– Vi är väldigt lyckliga över att vara i semifinal för första gången på tolv år. Jag spelade mot Real Madrid när vi slog ut dem senast (2002/03), säger Pavel Nedved, ambassadör för Juventus, enligt Uefas hemsida.

– Det kommer att bli spännande.

Mötet mellan Real Madrid och Atlético Madrid, som var en respris från fjolårets final, blev en riktig rysare i kvartsfinalen. Matchen på Vicente Calderón slutade 0-0.

På Santiago Bernabeu behövde Real Madrid 87 minuter för att bräcka rivalen, Javier ”Chicharito” blev hjälte för hemmalaget.

– Det kommer att bli en riktigt tuff semifinal. Vi kommer att få tillbaka flera spelare, men det kommer att bli en svår semifinal i vilket fall som helst, säger Emilio Butragueno, ambassadör i Real Madrid.

Enligt statistik ser det positivt ut för Juventus mot Real Madrid. Den spanska klubben har förlorat tre av fyra matcher mot ”den gamla damen”. Real Madrids enda seger kom 1998 i final.

FAKTA

Semifinalerna i CL

Onsdag 6 maj: Barcelona-Bayern München

Tisdag 12 maj: Bayern München-Barcelona

Tisdag 5 maj: Juventus-Real Madrid
Onsdag 13 maj: Real Madrid-Juventus