Therese Sjögran: Det känns inte seriöst

Reagerar mot resultatet i Champions League

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Frankfurt är klart för Champions League-final efter att ha krossat danska Bröndby med 13-0.

Siffrorna har fått Therese Sjögran att reagera – hon vill se en förändring när det gäller seedningen i turneringen.

– Det är inte bra för damfotbollen överhuvudtaget att det blir så stora siffror i en semifinal, säger Sjögran till Kvällsposten.

Frankfurt blev historiska när laget nådde Champions League-final. Det tyska laget följde upp 7-0 på hemmaplan med att vinna bortamötet mot Bröndby med 6-0.

13-0 är den största segermarginalen någonsin i en Champions League-semifinal.

– Sammantaget är det inte godkänt, säger Bröndby-spelaren Theresa Nielsen.

Landslagsstjärnan Therese Sjögran reagerar på slutresultatet.

– Det är inte bra för damfotbollen överhuvudtaget att det blir så stora siffror i en semifinal, säger hon till Kvällsposten.

– När det blir 13-0 i ett dubbelmöte känns det inte seriöst. Det blir inte intressant att kolla på heller. Det är inte bra alls. Det kan påverka intresset för damfotbollen också.

”Seeda från början”

FC Rosengård-spelaren vill att Uefa ser över seedningssystemet i damernas Champions League.

– Jag tycker att man ska seeda från början. Nu möttes PSG och Lyon i en åttondel och där Lyon åkte ut. Och så går ett lag som Bröndby till semifinal. Då går de lagen vidare som inte är bra egentligen. Jag hoppas att de ser över hela lottningssystemet och seedar lag i stället, säger Sjögran.

Frankfurt är klart för final och får antingen möta Paris Saint-Germain med Kosovare Asllani och Caroline Seger – eller Nilla Fischers Wolfsburg. PSG vann det första mötet med 2-0 på bortaplan.