PSG till CL-final – men Seger stängs av

”Det är pinsamt dåligt”

Foto: EPA SPORTS
Alla jublade efter slutsignalen utom Carolien Seger.
FOTBOLL

PARIS. Paris Saint-Germain är i klubbens första Champions League-final, men i PSG-lägret lägger saknaden över avstängda Caroline Seger sordin på firandet.

Efter matchen kritiserar spelarna regeln som gör att svenskan missar finalen.

– Det är pinsamt dåligt, säger Seger om kortet som stoppar henne från att spela finalen den 14 maj.

Foto: ANNA TÄRNHUVUD
Kosovare Asllani.

Det blev oerhört spännande fransk-tysk uppgörelse som till slut tog PSG till final i Champions League. Efter 2–0-seger på bortaplan hade PSG ett fint utgångsläge på hemmaplan mot regerande mästarinnorna i Wolfsburg, och det skulle bli ännu bättre.

1–0 efter bara fem minuter innebär att Paris hade hela tre mål upp på fjolårssegraren.

Wolfsburg, med Nilla Fischer i mittlåset, dominerade därefter av förklarliga skäl stora delar av matchen. I andra halvlek kom också utdelningen när gästerna kvitterade och tog ledningen inom loppet av fyra minuter. Då återstod 20 minuter av matchen och ett mål till för Wolfsburg skulle innebära en tredje final på lika många säsonger för tyskorna.

– Herregud, jag bad en bön. Vi vet vad Wolfsburg kan göra, säger Kosovare Asllani om baklängesmålen.

”Jag rasar där”

Just innan hade dessutom PSG:s Caroline Seger blivit varnad efter en tackling, ett gult kort som är hennes andra i turneringen och som, på grund av Uefas speciella regler för damfotboll som bara tillåter ett gult kort under hela turneringen, innebär att hon är avstängd i finalen.

– Jag känner att jag rasar där, samtidigt får jag oerhörd stöttning av mina lagkamrater som förstår direkt. Man måste ju bort med de tankarna, det var bara att försöka samla ihop tankarna och fokusera igen, säger Seger till Sportbladet efter matchen.

Det var nära att PSG aldrig nådde dit, men med lite tur och en rejäl kämpainsats i slutminuterna lyckades de hålla undan och föra klubben till första Champions League-final genom tiderna.

Efteråt förtogs dock mycket av glädjen av avstängningen på Seger, som är lagets absoluta kugge på mittfältet. PSG:s tränare Farid Benstiti var rasande och Seger själv mycket dyster.

– Man är oerhört stolt och glad och samtidigt oerhört ledsen och besviken. Det är svårt att inte vara ego i det här läget, säger Seger, som är hårt i sin dom över kortregeln:

”Pinsamt dåligt”

– Det är pinsamt dåligt. På herrarnas sida får man ha tre gula kort och efter kvartsfinal tas det bort. Jag hade sagt till fjärdedomaren inför matchen att det var viktigt att hon skulle meddela sin kollega, men domaren säger att hon inte visste att jag hade ett gult när hon drar det mot mig, säger Seger och får stöd av lagkamraten Kosovare Asllani:

– Det blev som en klump i magen när vi såg det, hon är så viktig för oss. Det enda vi kan göra nu är spela för henne, och så får hon lära mig sina finesser så kanske jag kan gå ner på hennes position, säger Asllani inför finalen i Berlin den 14 maj, där PSG får möta Frankfurt.

Seger är avstängd där, men hyser svaga förhoppningar.

– Det är en semifinal, jag kan inte springa runt och fundera på om ett kort ska komma. Hur kan man inte få ta två gula kort på två matcher? Jag hoppas att PSG trycker på.

Inför nästa år, eller tror du det kan gå igenom redan nu?

– Jag slutar inte hoppas. Jag hoppas de kollar på det här och ser vilket misstag det är, säger Caroline Seger.