”Vi var inte oss själva i dag”

Asllani om besvikelsen efter finalnederlaget

Asllani var inblandad i förarbetet till kvitteringen.
FOTBOLL

BERLIN. De tog sig hela vägen till finalen, de klarade sig hela vägen till stopptiden.

Till slut fick Kosovare Asllani och PSG ändå inget med sig hem.

– Vi förtjänade att komma hit, men väl här tyckte jag inte att vi förtjänade att vinna, säger Asllani till Sportbladet.

På vägen till Berlin hade Paris Saint-Germain slagit ut de senaste två europamästarna, de hade manövrerat ut Wolfsburg och slagit franskfienden Lyon, och i finalmatchen hade de till slut både lyckats kvittera och stabilisera matchen mot Bundesliga-trean Frankfurt.

Med bara sekunder kvar sprang de in i väggen.

Frankfurts inhoppare Mandy Islacker lyfte in det avgörande 2–1-målet, och PSG-spelarna föll till marken som förtvivlade förlorare.

Avstängda Caroline Seger såg på från sidan, Kosovare Asllani spelade 90 minuter men fick inte mer än en silvermedalj.

– Vi har tagit oss till final, men idag kände jag att vi har mycket att jobba på. I stort sett allting, vi måste kunna spela vårt spel och föra matcherna. Idag slog vi bort väldigt många felpassningar och slarvade för mycket, säger ”Kosse”.

Saknade Seger

När hon till slut mötte pressen hade det gått en dryg timma efter slutsignalen. Asllani hade svårt att prata, och det berodde inte bara på besvikelse.

– Jag vaknade utan röst, det har aldrig hänt mig förut.

Påverkades du av förkylningen?

– Jag bryr mig inte om att tänka på det.

– Jag tycker att vi gör en dålig match, vi lyckas inte föra spelet utan får jaga mest och kan inte spela på våra styrkor.

Saknade ni Caroline Seger i finalen?

– Ja. Vi saknade henne jättemycket på mittfältet.

Kosovare Asllani själv hade svårt att komma med i spelet i finalen. PSG lyckades sällan spela sig upp efter marken, det som ska vara deras styrka.

– Ja, precis. Jag känner inte att jag fick så mycket boll, de stängde av på mitten. Vi hade pratat om att vända spelet, men fastnade på en kant. Det var kasst.

– Vi kände i andra halvlek att vi var med, men vi hade inte de riktiga hoten.

Kände uppgivenhet

Trots en svag insats levde matchen hela vägen till slutsekunderna. Mandy Islackers segermål kom med en minut kvar av stopptiden.

– Det kändes som, hur säger man, att det rann mellan fingrarna. De hade skapat mest genom hela matchen. Jag kände uppgivenhet.

Paris Saint-Germains satsning på damlaget har gett snabba resultat, och presidenten Nasser Al-Khelaïfi var själv närvarande i Berlin. Satsningen går vidare, och har redan kommit en bit på vägen.

– Det är väldigt stort för klubben att vi tagit oss hit, med tanke på lagen vi slagit, men det räckte inte hela vägen.

Det fysiskt starkare, fysiskt spelande Frankfurt blev för svårt. Tyskorna tog därigenom sista chansen att kvala in till nästa års Champions League. Kosovare Asllani var imponerad av tyskornas styrka, men inte av deras spel.

– Vi är tvärtemot vad Frankfurt är egentligen, vi ska vara bollförande. Jag vet inte vad det var idag, men vi var inte oss själva. Det suger, det är det som känns mest, säger hon med en röst som hela tiden sviker.

– Just nu är jag bara tom och trött. Jag vill bara hem och sova.

FAKTA

Resultat

Frankfurt–Paris SG 2–1 (1–1)

final

1–0 Célia Sasic (32), 1–1 Marie–Laure Delie (40), 2–1 Mandy Islacker (90).

Varningar, Frankfurt: Simone Laudehr. Paris SG: Sabrina Delannoy, Annike Krahn.

Domare: Esther Staubli, Schweiz.

Publik: 18 000.

Frankfurt (5–3–2): Desirée Schumann – Bianca Schmidt (Svenja Huth 79), Marith Priessen, Peggy Kuznik, Kathrin–Julia Hendrich, Simone Laudehr (Kozue Ando 87) – Dzsenifer Marozsan, Verónica Boquete, Kerstin Garefrekes – Ana–Maria Crnogorcevic (Mandy Islacker 66), Célia Sasic.

Paris SG (4–4–2): Katarzyn Kiedrzynek – Jessica Houara–D'Hommeaux, Sabrina Delannoy, Annike Krahn, Laure Boulleau (Josephine Henning 60) – Fatmire Alushi (Laura Georges 58), Aurélie Kaci, Shirley Cruz Tana, Kenza Dali – Marie–Laure Delie, Kosvare Asllani (Ouleymata Sarr 90).