Salzburgs ilska: ”Vi skulle haft straff”

1 av 7
MFF-mittbacken Kari Arnason krokar ihop med Salzburg-spelare i straffområdet. Foto: Viasat Fotboll.
FOTBOLL

Malmö FF slog ut RB Salzburg i Champions League.

Oförtjänt, menar Salzburg-tränaren Peter Zeidler.

– Vi förtjänade att gå vidare till 100 procent, säger han till Der Standard.

Foto: BILDBYRÅN
Salzburgs tränare Peter Zeidler.

Malmö FF skrällde igen och såg till att Red Bull Salzburg fick respass mot svenskt motstånd för andra året på raken i Champions League. Det är åttonde året på rak som österrikarna misslyckas med att förvalta sin chans i Champions League-kvalet.

Men denna gång borde man ha gått vidare. Det hävdar Salzburg-tränaren Peter Zeidler efter 0-3-förlusten på Swedbank Stadion.

”Uppträdde som amatörer”

Han hänvisar till att hans lag hade 25 avslut i matchen, mot MFF:s åtta stycken.

– Besvikelsen är enorm, speciellt efter den här matchen. Vi var farligare genom hela matchen och speciellt i andra halvlek. De var effektiva, vi tog inte våra chanser. Deras mål uppstod efter hårresande misstag. Vi uppträdde som amatörer i defensiven men hade så många chanser att det inte ens går att räkna, säger Zeidler till österrikiska Der Standard.

Salzburg-tränaren nämner även straffsituationen vid underläge 0-2, när en Salzburg-spelare gick omkull i straffområdet efter att ha hakat i Kari Arnasons ben. Domaren valde dock att fri, och sekvensen senare gjorde MFF i stället 3-0.

– Vi skulle haft straff. Hela arenan höll andan. Vi förtjänade att gå vidare till 100 procent. Men sån är fotbollen, säger Zeidler.

”En katastrof”

Bland Salzburg-spelarna låter det dock inte likadant.

– Vårt försvarsspel i första halvlek är inte bra. Malmö har visat oss hur man ska spela på den här nivån och de förtjänade att vinna, säger mittbacken Martin Hinteregger till klubbens hemsida.

Till Der Kurier utvecklar han:

– Vi hade ett bra utgångsläge men defensiven var en katastrof. Det var juniorfotboll.

Även Andreas Ulmer är nedslagen efter uttåget.

– Det är inte mycket som går med oss just nu. Vårt spel är i stort sett obefintligt. Kvaliteten finns där, men de flesta av spelarna behöver fortfarande utvecklas, säger han till Der Kurier.

Se klipp på straffsituationen i Viasats sammandrag här (OBS: Extern länk).