”Vi har samma problem i vår liga”

Hareide på plats när Celtic tappade poäng

1 av 2
Åge Hareide på plats på Rugby Park, Kilmarnocks hemmaarena. Skärmdump: Norska Cmore.
FOTBOLL

Malmö FF:s kommande kvalmotståndare kryssade 2-2 mot ligajumbon Kilmarnock i går kväll.

På plats var Åge Hareide.

– Jag tror att de har mer att ge, säger norrmannen till BBC.

Efter att ha slagit ut RB Salzburg i den tredje kvalomgången till Champions League återstår nu Celtic som sista hinder för Malmö FF i jakten på nytt spel i det lukrativa gruppspelet.

När det skotska storlaget spelade 2-2 borta mot Kilmarnock i går kväll fanns MFF-tränaren Åge Hareide på plats för att scouta den kommande motståndaren.

Hareide var inte förskräckt över vad Celtic visade upp men säger i en intervju med BBC att han förväntar sig mer av skottarna i playoff-mötet nästa vecka.

– Celtic vilade ett par spelare. Jag tror att de har mer att ge. Jag har sett dem en hel del och vet att de är ett bra lag, säger norrmannen.

”Blir tufft för oss”

Han passade även på att peka på likheterna mellan de båda mästarklubbarna, då Kilmarnock kom till matchen som ligajumbo och ändå lyckades bärga en poäng.

– Vi har samma problem i vår liga. Vi möter lag längre ner i tabellen och de lyfter sig alltid när de spelar mot de stora pojkarna. När Celtic kör på alla cylindrar blir det tufft för oss, säger Hareide.

På onsdag nästa vecka spelas den första av två matcher i playoff-mötet. Malmö inleder på bortaplan.

– För att spela på Celtic Park måste man vara modig och hitta en balans mellan det rätta sättet att anfalla och det rätta sättet att försvara. Vi behöver en väldigt bra match borta på Celtic Park för att ha en chans att gå vidare.