”Har ingen aning om vem han är”

Markus Rosenberg om förre lagkamraten

FOTBOLL

De tillhörde samma Premier League-klubb under två säsonger.

Men Markus Rosenberg har ingen aning om vem Celtics stjärnförvärv Scott Allan är.

– Han var aldrig där när jag var där, säger MFF-anfallaren.

Rosenberg.

Till skillnad från Malmö FF kan Celtic alltjämt förstärka sin trupp med värvningar. Medan det svenska transferfönstret har stängt är det skotska fönstret öppet fram till den 1 september.

Efter att ha slagit Karabakh i den tredje kvalomgången valde Celtic därför att förstärka sin trupp med Scott Allan under förra veckan.

Mittfältaren värvades in från Hibernians på ett fyraårskontrakt och den spelskickliga skotten kan göra sin debut mot MFF i morgondagens playoff-möte på Celtic Park.

”Aldrig hört talas om honom”

Men medan de skotska fansen har höga förhoppningar på sitt nyförvärv – som man snuvade framför ärkerivalen Rangers – har Markus Rosenberg inte samma koll.

Detta har fått brittisk press att reagera, då Rosenberg och Allan varit lagkamrater. De bägge herrarna tillhörde West Bromwich under två säsonger från 2012 men MFF-stjärnan har svårt att placera skotten.

– Nej, jag har ingen aning om vem han är. Jag har aldrig hört talas om honom. Han måste ha varit utlånad hela tiden, säger Rosenberg till Daily Mail.

Fick aldrig chansen

Och mycket riktigt var Allans tid i Premier League präglad av lånesejourer, så att Rosenberg inte känner igenom honom har en logisk förklaring. Skotten hann med tid i Birmingham, Portsmouth och MK Dons.

– Gick han på lån till Birmingham City? I så fall vet jag kanske vem han är. Men han var aldrig där när jag var där. Han måste ha varit ute på lån konstant, säger svensken.

Rosenberg gjorde 28 framträdanden för West Bromwich medan Allan aldrig fick chansen hos Premier League-klubben.

Matchen mellan Celtic och Malmö FF sänds i TV6 – avspark 20.45.