Berget: Hoppas sätta två

MFF:s norrman återvänder: Vill inte bevisa nåt

1 av 2
FOTBOLL

Han gjorde två mål i sin första match på Celtic Park.

Ett år senare är Jo Inge Berget tillbaka på den ­mytomspunna arenan.

– Jag hoppas göra det igen, säger MFF:s nyckelspelare.

Det pratas om en Jo Inge Berget 2.0 nu.

MFF:s nyförvärv inför ­säsongen gjorde dundersuccé direkt i allsvenskan och gjorde flera mål för att sedan under sommaren hamna i en svacka och petas av Åge Hareide.

Men i bragden hemma mot Salzburg fick 24-åringen chansen som yttermittfältare, tog den, klev in som slitvarg på centrala mittfältet i slutskedet av matchen och gjorde sedan en ny topp­insats i toppmötet mot IFK Göteborg några dagar senare.

Nu är Berget stekhet och given inför playoff-mötet med Celtic i kväll.

Bara två starter

Matchen är också hans återkomst till Celtic Park där han tillbringade en tung höst i fjol med bara två ligamatcher från start och två inhopp som utlånad från Cardiff.

– Jag sitter inte och jublar över min tid i Celtic, säger han.

– Men jag gjorde två mål i min hemmadebut på ­Celtic Park så de minnena får jag friska upp. Jag hoppas göra det igen.

Inför lottningen sa norrmannen att han hoppades få Celtic men nu vill han inte ta ordet revansch i sin mun.

– Klart man vill visa vad man kan. Men det är inte så att jag tänker att jag ska bevisa att de gjorde fel. Jag är mer intresserad av att ta Malmö till Champions League. Men det ena hänger såklart ihop med det andra. Gör man en bra match och får med sig ett bra resultat visar det båda ­sidor vad man kan.

Trivs bäst på topp

Jo Inge Berget version 2.0 är alltså mittfältare i Hareides lagbygge.

– Jag gör jobbet där han sätter mig. Men både han och jag vet att jag trivs allra bäst i anfallet, säger han.

FAKTA

Celtics elva - det ska MFF se upp med

Stefan Johansen:

Kreativ, målfarlig, norsk mittfältare med fin fot och stor arbets­kapacitet som spelar bakom anfallsspetsen. 24-åringen utsågs till ligans bäste av spelarna själva förra säsongen. Hade Celtics ­tränare Ronny Deila i Strömsgodset och återförenades med ­honom efter ett halvår i Celtic när Deila tog över förra sommaren.

Virgil van Dijk:

Elegant, 24-årig mittback från Holland. Målfarlig både på huvudet och på frispark. Jagas av Southampton som är berett att lägga upp emot 130 miljoner kronor för honom.

Stuart Armstrong:

23-årig vänstermittfältare. Intelligent spelare både på och utanför planen. Stark passningsspelare som värvades i februari från Dundee United efter att ha haft en mycket fin utveckling senaste åren.