”Malmö vet inte när de är slagna”

Skotsk besvikelse efter svenskarnas "ofattbara bedrift”

1 av 7
FOTBOLL

Besvikelsen var stor hos Celtic efter Malmös sena 2-3-mål i går kväll.

De skotska tidningarna präglas också av besvikelse i dag.

”Svenskarna bevisade att de inte var på Celtic Park för att titta på gräset växa”, skriver The Scotsman.

Celtic vann 3–2 när Malmö FF gästade Celtic Park i det första av två playoff-möten. En seger förvisso, men det var svenskarna som var gladast efter slutsignalen. Dels för att 2–3-reduceringen kom med matchens sista spark, dels för att två bortamål väger tungt i ett dubbelmöte.

Den heta drabbningen på Celtics klassiska hemmaarena pryder även samtliga skotska tidningarna förstasidor i dag. Även där märks en skotsk besvikelse över resultatet.

Berget i centrum

”Ett slag i magen”, skriver skotska Metro.

Skotska The Sun låter likt många andra skotska tidningar Jo Inge Berget – den förre Celtic-spelaren – pryda förstasidan med rubriken ”Berget me not”.

Skotska Daily Telegraph väljer också Berget med rubriken ”Dubbeltrubbel”, efter norrmannens två mål.

Hos Daily Record får matchen pryda både den allmänna förstasidan och sportbilagans etta.

På den ena förstasidan får Malmö-tränaren Åge Hareides citat om Celtics tveksamma fysiska status måla omslaget:

”Ni är inte tillräckligt tränade för att knocka oss”.

På den andra är det än en gång Jo Inge Berget som dominerar till rubriken ”Jo No”, en ordlek med ”Oh No”.

”En lång svensk torka”

Skotska Herald hyllar Malmö FF för att ha hämtat upp sig efter den kaosartade inledningen på matchen:

”En sak kan man säga om Malmö, de vet sannerligen inte när de är slagna”, och hänvisar till tidigare upphämtningar mot RB Salzburg.

”Hareide hade snackat en hel del vad gällde hans lag chanser att ta sig till gruppspelet för andra året på raken. Det vore en ofattbar bedrift för en klubb vars deltagande 2014 satte stopp för en 14 år lång svensk torka i Champions League. Den skäggiges återkomst (Jo Inge Berget reds anm.) innebär att Celtic som bäst kan hoppas på en nära rakning i Sverige”, fortsätter Herald.

”Våra nationella stereotyper”

På ämnet Berget konstaterar The Scotsman att norrmannen efter sitt andra mål för matchen ”nöjt kan smeka sitt hipsterskägg”.

”Det går inte att komma ifrån våra nationella stereotyper vad gäller vår syn på fotbollslag, och det fanns en förväntan att de svenska dragen av välbyggnad och fysisk styrka skulle vara i Malmös fördel. Men det var just bristen på dessa som tillät Celtic att köra över dem i inledningen av matchen. Malmö var mot repen och ångesten var påtaglig, men svenskarna bevisade så småningom att de inte var på Celtic Park för att titta på gräset växa”.