”Patetiskt, pinsamt – och respektlöst”

Celtic-legendaren kritisk mot Malmö FF

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Malmö FF jublar efter Jo-Inge Bergets sena 3–2-reducering mot Celtic. Trots det talar oddsen fortfarande för Celtic i returen i Malmö.
FOTBOLL

Malmö FF var nöjd med 2-3-förlusten i Skottland.

Lite för nöjda, för skotsk smak.

”Om jag vore med i Celtic-truppen hade jag kört ner det i halsen på dem”, menar Celtic-ikonen Chris Sutton.

Foto: Bildbyrån
Chris Sutton som spelare i Celtic.

I morgon avgörs Malmö FF:s Champions League-öde på Swedbank Stadion. Skotska Celtic kommer på besök för returmötet efter en 3-2-seger hemma på Celtic Park.

För MFF ”räcker” seger med både 1-0 och 2-1 för att slå ut skottarna, och MFF-spelarna var nöjda med förra veckans resultat.

Men flera av de svenska uttalanden har väckt ilska i Glasgow.

”Patetiskt”

Celtics förre anfallare Chris Sutton – i dag kolumnist hos Daily Record – går till hård attack mot de svenska mästarna.

Till rubriken ”Malmös gnällande är patetiskt… om jag vore i Celtic-truppen hade jag kört ner det i halsen på dem” menar Henrik Larssons gamla anfallskollega att MFF-lägret gått över gränsen, och att svenskarna helt saknar fart i backlinjen.

– Deras tränare Åge Hareide gillar att röra om i grytan, men att säga att hans mannar är favoriter kommer endast att motivera Celtic. Malmös målvakt Johan Wiland gjorde sitt också. Att kalla Celtic-spelarna grisar? Patetiskt. Att gnälla över att Celtic-spelare retats är pinsamt.

”Kan mycket väl bli deras fall”

Även skotska Daily Mail är kritiska mot MFF-reaktionerna efter förlusten. I tidningen får Hareide sig en känga.

Till rubriken ”Åge is no respecter””Åge är ingen respekterare” konstaterar kolumnisten Gordon Waddell att ”Malmö hade en hel del att säga för att vara ett lag som förlorade matchen och släppte in tre mål”.

Även Swedbank Stadion – som fungerat som borg i Europaspelet för MFF – skrivs ner.

”Deras beundran för sig själva och tro på att deras 24 000 platser stora hemmaarena är det skräckinjagande kärleksbarnet från Ali Sami Yen (Galatasarays hemmaarena) och Lambeau Field (NFL-laget Greenbay Packers hemmaarena) kan mycket väl bli deras fall”.