”Är ett gäng idioter – det är patetiskt”

Celtic-ikonen till vilda attacker mot domarna, Tinnerholm och Hareide

1 av 3
FOTBOLL

Chris Sutton var inte nöjd med gårdagens match.

Celtic-ikonen svingar mot allt – och alla.

Malmö FF bevisade ytterligare en gång att de är ett urstarkt Europa-lag på hemmaplan när skotska storklubben Celtic lades till handlingarna 2-0 på Swedbank Stadion i går kväll.

MFF behövde en seger efter 2-3-förlusten förra veckan, och de regerande svenska mästarna hade länge full kontroll på händelserna.

”Inget fel på honom”

Men Chris Sutton – mångårig anfallare i Celtic och tidigare anfallskollega till Henrik Larsson – gillade inte det han såg av matchen i går.

Sutton – som i dag arbetar som expert för tv-kanalen BT Sport – gick till en rad olika attacker.

Till att börja med hade han inte mycket till övers för Anton Tinnerholm – som knäades i pungen av Leigh Griffiths efter att ha blockerat bollen när den inte var i spel.

– Det är inget fel på honom. Det där är patetiskt, dundrade Sutton.

”Stor brist på klass”

Kort därefter hade Celtic en 1-1-kvittering i mål, men det dömdes bort efter att domarteamet konfererat.

– Det är domaren bakom mål som ger Malmö frisparken. Jag vet inte vad de göra bakom målet, jag tycker att de är ett gäng idioter. De tar aldrig rätt beslut, konstaterade Sutton.

Även Åge Hareide fick sig en släng av sleven, med gris-uttalandena som bakgrund.

– Allt det här snacket om brist i översättningen… det är inte sant. Deras tränare Åge Hareide har uppträtt med en stor brist på klass, säger han.

Men det är inte alla skottar som håller med Sutton. På Twitter blev hans uttalanden en snackis och användare ifrågasätter den förre Celtic-spelarens objektivitet.

LISTA: Malmö FF:s 15 största ikoner genom tiderna