”Dessa storögda svenskar kunde knappt tro sin tur”

Skotska hånet – mot Malmös lottningsdelegation

1 av 2
FOTBOLL

Champions League-lottning med Malmö FF på plats.

Skotska Daily Record följde MFF-delegationen – och var inte särskilt imponerade.

”De var överlyckliga bara över att få sitta där tätt intill stjärnorna”, skriver tidningen.

Malmö FF slog ut Celtic 4-3 i playoff-mötet till Champions League och inkasserade därmed en plats i gruppspelet – tillsammans med ett enormt miljonregn.

I går var MFF:s delegation på plats i Monte Carlo för lottningen av det lukrativa gruppspelet tillsammans med den europeiska fotbollseliten. Det resulterade i Paris Saint-Germain, Real Madrid och Sjachtar Donetsk.

Inte imponerade

I dag är Celtics delegation på plats i Monte Carlo – men för lottningen av Europa League. På plats är även skotsk press.

Faktum är att skotsk press var på plats redan i går, och de ansåg inte att MFF imponerade i finrummet.

”Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att titta på den högsta seedningsgruppen och inte fundera över vad Celtic kunnat uträtta. I stället stod Malmö-delegationen och gjorde high fives i hörsalen. Dessa storögda svenskar kunde knappt tro sin tur”, skriver Keith Jackson i en krönika hos Daily Record.

Gick miste om över 200 miljoner

Vidare hävdar tidningen att sportchef Daniel Andersson och kompani var tagna av stjärnglansen.

”De var överlyckliga bara över att få sitta där tätt intill stjärnorna Andres Iniesta, Carles Puyol, Luis Suarez och Lionel Messi. Nu leddes de även fram för att hämta ett mindre berg av Uefa-pengar. Det var vad Celtic gick miste om här i går. Det tillhör Malmö nu. Och ju mer man tänker på det, desto mer smärtsamt blir det”.

Celtic hade vid avancemang till Champions League varit seedade i grupp 3. Vid dagens lottning till Europa League är man placerade i seedningsgrupp 2 och kan stöta på lag som Borussia Dortmund, Napoli och Tottenham.