Skadekrisen – när MFF:s öde avgörs

Enorma sjukstugan i Madrid förbryllar

Foto: FAKSIMIL FRÅN MARCA, BILDBYRÅN
FOTBOLL

Malmö FF måste ta poäng borta mot Real Madrid för att kunna snuva Sjachtar Donetsk på tredjeplatsen.

Deras hopp: En skadekris i spanska huvudstaden.

”Skadesituationen i Real Madrid förtjänar att analyseras på forskningsuniversitetet Harvard”, skriver tidningen Marca.

Ända sedan lottningen till Champions League hölls den 27 augusti i somras har det stått klart att Malmö FF kommer att gå en kamp med ukrainska Sjachtar Donetsk om tredjeplatsen, som innebär avancemang till Europa Leagues slutspel.

Men efter en mardrömsförlust, 0-4, borta mot Sjachtar ser det mörkt ut. ”Di Blåe” är piskat att ta poäng borta mot Real Madrid, samtidigt som ukrainarna förlorar borta mot Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain.

Hela backlinjen skadad

En hjälp på traven? Sjukstugan i spanska huvudstaden.

På tisdagen kom beskedet att Dani Carvajal ådragit sig en skada vilket innebär att tränaren Rafa Benitez just nu saknar hela sin ordinarie backlinje. Även Sergio Ramos, Raphaël Varane och Marcelo dras nämligen med skadekänningar och enbart den sistnämnde är aktuell för spel i tisdagens Champions League-match mot Malmö FF.

”Förtjänar forskningsanalys”

Och det är knappast de enda skadorna som Real Madrid har drabbats av den här säsongen. Efter 18 omgångar har inte mindre än 13 (!) spelare missat en eller flera matcher på grund av skada: Keylor Navas, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Dani Carvajal, Álvaro Arbeloa, Danilo, James Rodríguez, Mateo Kovačić, Luka Modrić, Karim Benzema, Jesé och Gareth Bale.

Nu undrar Marca vad som egentligen pågår.

”Skadesituationen i Real Madrid förtjänar att analyseras på forskningsuniversitetet Harvard”, skriver huvudstadstidningen på tisdagskvällen.