Sviten som kan knäcka United

Igor Akinfeevs mardrömssvit – ingen nolla sedan 2006

1 av 2
FOTBOLL

Om Manchester United tappar poäng i Tyskland måste de lita till CSKA Moskva för att undvika ett Champions League-fiasko.

Problemet: CSKA-målvakten Igor Akinfeev har inte hållit nollan på 36 raka Champions League-matcher.

Igor Akinfeev är ohotad etta i det ryska landslaget och en av nyckelfigurerna i det CSKA Moskva som är en flitig deltagare i Champions Leagues gruppspel.

Men ryssens facit i Champions League-spel är allt annat än bra.

Akinfeev har spelat 36 raka matcher i fotbollens finrum utan att hålla nollan. Senaste gången landslagsmålvakten höll en nolla i Champions League var i ett möte med Arsenal i november 2006.

”Min viktigaste match”

Sviten är ett ont tecken för Manchester United som är farligt nära ett fiaskoartat uttåg redan i gruppspelet.

Den engelska storklubben möter Wolfsburg på bortaplan och måste vinna för att klara sig vidare på egen hand – annars måste de lita till att CSKA Moskva plockar poäng av PSV Eindhoven.

– Matchen mot Wolfsburg är den viktigaste matchen hittills under min tid i United. Det är väldigt viktigt för klubben att gå vidare i Champions League, även för spelarna som vill visa upp sig på den största scenen, säger Manchester United-managern Louis van Gaal på presskonferensen.

Skadedrabbat United

Manchester United kommer dessutom till spel utan Wayne Rooney som är ankelskadad. Även Morgan Schneiderlin, som klev av mot West Ham senast, har skrivits in i sjukstugan tillsammans med Marcos Rojo, Ander Herrera, Phil Jones, Luke Shaw och Antonio Valencia.

Framåt ställs hoppet till Anthony Martial i ett offensivt utskällt United.

– Mina erfarenheter som manager är att målen kommer att komma. När du skapar chanser så kommer du att göra mål. Det är bara en tidsfråga och jag hoppas att vi kan bevisa det, säger van Gaal.

Matchen Wolfsburg–Manchester United sänds på Viasat Fotboll med start 20.45

FAKTA

Tabellen, grupp B:

1 Wolfsburg         5  3  0  2   6-4    9

2 Man United       5  2  2  1   5-4    8

-------------------------------------------------

3 PSV Eindhoven  5  2  1  2   6-6    7

4 CSKA Moskva    5  1  1  3   4-7    4

Kvällens matcher: PSV Eindhoven–CSKA Moskva, Wolfsburg–Manchester United