”Ödegaard sårad av Real - saknas mot MFF”

Uppgifter: 16-åringen missnöjd efter petningarna

1 av 2 | Foto: AP
FOTBOLL

Martin Ödegaard, 16, fick inte spela mot Cadiz.

När han nu petas även mot Malmö FF uppger Madrid-tidningen AS att missnöjet hos norrmannen växer – och att 16-åringen sårats.

Martin Ödegaards tid i Real Madrid har ännu så länge inte varit någon supersuccé. Den norske 16-åringen har sedan flytten förra sommaren tillbringar majoriteten av sin tid i klubbens B-lag, där han haft svårt att imponera på tränaren Zinedine Zidane.

Än värre blev det när han petades i cupmatchen mot Cadiz förra veckan – en match där flera andra B-lagsspelare fick chansen att spela.

Pappa missnöjd

Nu uppger Madrid-tidningen AS att norrmannens tålamod med den spanska storklubben börjar tryta. Enligt AS sårades 16-åringen och hans representanter av det faktum att han inte fick chansen mot Cadiz.

När han nu inte heller finns med i Real Madrids trupp till Champions League-matchen mot Malmö FF i kväll uppges missnöjet hos norrmannen och hans far växa.

Konkurrerar med Zidane

Matchen mot MFF är betydelselös för Real Madrid och när Ödegaard byttes ut 60 minuter in i B-lagsmatchen mot Portugalete i söndags trodde Ödegaard enligt AS att det var för att han skulle sparas till Malmö-matchen.

Ödegaard fyller 17 år om nio dagar och enligt AS syns ingen ljusning på horisonten för norrmannen i Real. I B-laget ses han inte som en truppspelare hos sina lagkamrater eftersom att han regelbundet tränar med A-laget. Och i B-laget konkurrerar han om speltid med Enzo Zidane, son till den franske tränarlegendaren.

* TV3, 20.25: Real Madrid-Malmö FF