Kan slå nytt rekord: Ronaldo vilar aldrig

Foto: TT
Cristiano Ronaldo.
FOTBOLL

MADRID. ”Cristiano Ronaldo roterar aldrig.”

Så lyder rubriken på AS förstasida i dag.

Räkna med en måljagande portugis mot Malmö FF.

"Åren går, tränarna byts ut, teorin om rotationen i universum förnyas och Kopernikus slutsats står lika klar som att: Cristiano, liksom jorden, snurrar runt sin egen axel.”

Så inleder journalisten Luis Nieta sin artikel i den spanska tidningen AS inför matchen mellan Real Madrid och Malmö FF på Santiago Benabéu.

För trots att Rafa Benitez väljer att vila flera stora namn som Bale, Modric och Kroos – verkar det inte råda några som helst tvivel på att Cristiano Ronaldo kommer att spela mot MFF.

Kan bli historisk – igen

Inte så konstigt att portugisen är sugen på att spela. Ronaldo har nämligen chans att bli den meste målskytten någonsin i Champions League-gruppspelet. Han innehar visserligen redan rekordet – men inte ensam. Han, liksom Luiz Adriano, har gjort nio mål vilket är det nuvarande rekordet.

Ronaldo har i årets turnering gjort sju mål och gör han ett hattrick mot Malmö FF är saken klar.

Den spanska tidningen skriver även om att upp emot 3 300 Malmö-supportrar kommer att vara på plats, och att matchen bedöms som en högriskmatch. I det första mötet mellan lagen, i Malmö, var det oroligt och flera anhängare till Madrid omhändertogs, varav två greps.

Läget i Real Madrid

Marcelo och Sergio Ramos var tillbaka i träning men spelar inte mot Malmö. Dani Carvajal och Raphael Varane är fortfarande skadade.

Förutsättningar

Real Madrid är klara gruppsegrare och Paris Saint-Germain gör dem sällskap i åttondelsfinalerna.

MFF kan sluta trea i gruppen genom att ta fler ­poäng än Sjachtar Donetsk (som möter PSG) i den ­sista omgången. Trean går vidare till Europa Leagues sextondelsfinal.

Läget i MFF

Anfallaren och lagkaptenen Markus Rosenberg är ­avstängt, liksom mittbacken Rasmus Bengtsson.

Målvakten Johan Wiland är det största fråge­tecknet sedan hjärnskakningen han fick när han krockade med Karí Árnason i träningsmatchen mot Molde. Under måndagens träning ska Wiland ha kunnat delta och därför vara aktuell för spel.

Mittbacken Karí Árnason fick känningar i sitt knä ­efter samma kollision, men ska också han vara spelklar.