Man United ute efter ett galet drama

Foto: AP/Rex
FOTBOLL

En drömgrupp på förhand.

Men efter ett galet drama i slutomgången står det klart att Manchester United är ute ur Champions League.

– Vad jag än säger nu så blir det fel, säger Louis van Gaal.

När lottningen till årets Champions League genomfördes var det många som viskade drömgrupp om Manchester Uniteds sällskap PSV Eindhoven, Wolfsburg och CSKA Moskva.

Men inför sista omgången i gruppspelet var förutsättningarna benhårda. Ta minst lika många poäng borta mot Wolfsburg som PSV fixade hemma mot CSKA Moskva – annars skulle årets CL-säsong var över.

Scholes kritiserar

United tog ledningen men hann både tappa den, kvittera och tappa igen innan berg-och-dalbanan slutade i stor, stor besvikelse samtidigt som Wolfburgsspelarna kunde fira gruppsegern inför hemmafansen.

Kritiken lät inte vänta på sig mot managern Louis van Gaal.

– van Gaal kommer säga att han har haft mycket skador den här säsongen, och det har han, men de här prestationerna är helt enkelt inte bra nog, sa Unitedikonen Paul Scholes i brittisk tv.

Och fick delvis rätt.

"Mycket skador"

– Förutsättningarna var inte så bra för oss. Vi hade många skador, säger managern.

– För tillfället finns det inget jag kan säga för att försvara mig själv eftersom vi är ute ur Champions League. Vad jag än säger nu så blir det fel, säger holländaren, som snabbt kastades mellan hopp och förtvivlan.

– Det var en helt galen match. Det är inte ofta du göra två mål på bortaplan, men inte heller ofta du två gånger om ger bort mål bara minuter efter dina egna. Det är svårt att förstå när du vanligtvis är bra på att försvara. Det måste jag analysera.