Zlatan hyllas: ”Lite väl självgod men...”

Så hyllas svensken i Frankrike efter CL-segern

Foto: TT
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic hade uppvisning igen.

I dag hyllas svensken unisont i fransk press.

”Den svenske jätten värmde upp Parc des Princes”, skriver l’Equipe.

Precis som matchen mellan Real Madrid och Malmö FF var den mellan Paris Saint-Germain och Sjachtar Donetsk utan betydelse för hur grupp A skulle sluta. Parisarna såg dock till att avsluta i stil, med en 2–0-seger hemma mot ukrainarna.

Zlatan Ibrahimovic var på spelhumör och inblandad i det mesta för den franska storklubben. Svensken stod för en assist, ett mål och hann även med att nickrädda en boll på PSG:s egen mållinje.

I dag hyllas Zlatan i franska press som den bäste spelaren på planen.

”Underhållande”

Maxifoot ger svensken en åtta i betyg, på tiogradig skala, med motiveringen:

”Hade det inte varit för att han misslyckats med den där lobbförsöket tidigt i matchen så gjort svensken den perfekta matchen. Ett mål, en assist och ständigt ett hot i djupled. Han visade också ett anmärkningsvärt engagemang och en delaktighet i spelet”

Le Parisien är också imponerade av svenskstjärnan, även om man ”nöjer sig” med en sjua i betyg med motiveringen:

”En underhållande kväll, han försökte med en kaxig lobb redan i nionde minuten. Han stod också för en assist, räddade bollen på egen mållinje och gjorde det andra målet i matchen som förändrade allt, skriver huvudstadstidningen.

”En räddare i nöden”

L’Equipe ger också Zlatan en sjua – det högsta betyget bland PSG-spelare – med motiveringen:

”Lite väl självgod när han försöker med lobben över målvakten men blev en räddare i nöden på mållinjen vid 1–0-ledning i den 79:e minuten. Den svenske jätten värmde lite senare upp Parc des Princes med 2–0-målet.

PSG slutade tvåa i gruppen och kommer att lottas mot en gruppetta till åttondelsfinalerna.

FAKTA

Lagen som är vidare

Klara för åttondelsfinal i Champions League: Real Madrid, Paris SG, Wolfsburg, PSV Eindhoven, Atlético Madrid, Benfica, Manchester C, Juventus, Barcelona, Bayern München, Zenit S:t Petersburg.

Lottning: måndag 12.00.