Uttråkad? Eller är taktiken avslöjad?

Mystiska teckningen som förbryllar: ”Fyra nycklar”

Foto: TT
FOTBOLL

Har Arsène Wenger avslöjat sin taktik.

Eller var fransmannen bara uttråkad?

En teckning ritad av Arsenals tränare har blivit en snackis i England inför ödesmatchen mot Olympiakos.

Kalle Karlsson: Så måste Arsenal värva

Är du tränare i Premier League ingår det i din arbetsbeskrivning att ställa upp på (minst) en presskonferens i veckan. Arsène Wenger har varit tränare för Arsenal sedan 30 september 1996; alltså i 19 år, två månader och tio dagar, eller totalt 7 010 dagar, om man så vill.

Han har fått sin sin beskärda del av frågor från media.

Lämnade en lapp

På tisdagen var det dags igen.

Fransmannen klev upp på podiet för att svara på frågor inför Arsenals avgörande Champions League-match borta mot grekiska Olympiakos. Men det var inte hans svar som skapade rubriker – utan det han sysselsatte sig med samtidigt som han svarade. När Wenger gick därifrån lämnade han nämligen efter sig en mystisk ritning.

Vad den föreställer?

Ytterst oklart.

”Liknar ett rymdskepp”

En teori är att Arsène Wenger bara var uttråkad.

Brittiska medier, däremot, vägrar köpa den enkla sanningen och kontaktar nu en grafolog för att få klarhet i om Wengers teckning i själva verket kan ha avslöjat tränarens taktik inför ödesmatchen.

Grafologen som Daily Express pratat med slår – med en skämtsam underton, får vi anta – fast att ritningen ”ser ut som ett rymdskepp”, vilket skulle kunna indikera att Wenger ”drömmer stort”.

– Men de mest intressanta är de fyra cirklarna. Uppenbarligen känner Wenger att det finns fyra nycklar i den här matchen. Kanske är det hans fyra offensiva spelare.

Kalle Karlsson: Så måste Arsenal värva

Matchen mellan Olympiakos och Arsenal börjar klockan 20.45 och sänds i Viasat Fotboll.