Giroud: ”Utan tvekan en av mina bästa matcher i Arsenal”

FOTBOLL

Kniven på strupen.

Då räddade Arsenal och Chelsea engelsk fotbolls anseende genom att ­tråckla sig vidare till ­slutspel i Champions ­League.

– Utan tvekan en av mina allra bästa matcher i klubben, säger Arsenals hattrickhjälte Olivier Giroud i Viasat.

– Det betyder allt för oss, säger John Terry, Chelseas lagkapten.

För sju år sedan möttes Chelsea och Manchester United i Champions ­League-final och samma ­säsong var tre av de fyra ­semifinallagen från­ England.

Allt var guld och gröna skogar.

Nu för tiden kan brittiska fotbollsfans bittert konstatera att deras ligafotboll ­blivit ikappsprungen av ­tyska maskiner och spanska stjärnbyggen. Frågan är ­inte längre vilket engelskt lag som ska ta sig till final, ­frågan är vilka som ens ska ta sig till slutspel.

Tre mål av Giroud

I går kom svar på tal.

Både Arsenal och ­Chelsea levererade under press, vann sina respektive matcher och gör därmed ­Manchester City sällskap till åttondelsfinalen.

Arsenal var piskat att ­vinna med minst två mål borta mot Olympiakos, på en arena man aldrig ­tidigare hade vunnit på. Efter 90 ­minuters spel stod det 0–3 på resultattavlan efter att Olivier Giroud tryckt in samtliga mål för norra ­London-klubben.

– Utan tvekan en av mina allra bästa matcher i klubben, säger fransmannen i Viasat.

”Stolt över laget”

Tränaren Arsène Wenger erkänner att han kände en stor press inför matchen, och en ännu större lättnad efter den.

– Jag är stolt över laget. Hade vi förlorat den här matchen så hade vi fått ­spela i Europa League, och det är inte det som är vår ­målsättning, säger han.

Ännu större lättnad ­kände nog José Mourinho.

Premier Leagues mest pressande manager fick ­äntligen något att jubla över då hans Chelsea besegrade Porto med 2–0 via ett ­självmål och en brasiliansk fullträff signerad brassen Willian.

”Är fantastiskt”

– Vi har haft så mycket oflyt i ligan den här säsongen. Nu fick vi vad vi förtjänade. Spelarna är väl värda denna framgång, säger han.

Lagkapten John Terry var skinande glad när han ­intervjuades i kata­komberna direkt efter ­triumfen:

– Det här är fantastiskt både för fansen och för oss spelare. Det betyder allt.