Mourinhos pik – mot Casillas

”Nu kan han vinna den enda titel han saknar ...”

FOTBOLL

Ett ångestfyllt Champions League-möte.

Då passade Chelseas hemsida på att håna Porto-målvakten Iker Casillas inför mötet och efteråt var det José Mourinhos tur.

– Nu får Iker ett jättebra läge att vinna den enda titel han ännu inte vunnit, säger Mourinho.

Att relationen mellan José Mourinho och Iker Casillas inte är den bäst är känt sedan långt tillbaka.

Mourinho bänkade den spanske landslagsmålvakten och Real Madrids lagkapten under sin tid som tränare i den spanska storklubben vilket ska ha skapat en spricka de båda emellan.

Nu har deras relation hamnat i fokus igen.

Hånar Casillas

Anledningen är de texter som publicerats på Chelseas officiella hemsida inför mötet med Porto i går. Skribenten använder där hårda ord mot Casillas och hånade Portomålvakten för hans tidigare insatser.

”Matchen mot Dinamo Kiev var en personlig mardröm för den förre Real Madrid-målvakten som fumlade in det avgörande målet – för Kiev”, står att läsa i införrapporten.

Det stannade inte där. Skribenten uppmanade även Chelseaspelarna till att testa den ”osäkre Portomålvakten”:

”Iker har visat att han är sårbar och kan släppa enkla skott mitt på. Chelseaspelarna är säkerligen instruerade att testa honom så mycket som möjligt under matchen”, står att läsa.

”Nu kan Iker vinna Europa League”

Chelsea fick som bekant sista ordet och vann gårdagens möte i Champions League med 2–0 och avancerade till åttondelsfinal medan ett besviket Porto får spela Europa League.

Då passade Mourinho, hånfullt eller inte, på att strö ytterligare salt i det öppna Casillassåret i spansk tv.

– Nu får Iker ett jättebra läge att vinna den enda titel han ännu inte vunnit (Europa League), säger Mourinho sarkastiskt enligt Marca.