Zlatan mot Chelsea

Repris inleder svenskens jakt på drömavslutningen

1 av 3
FOTBOLL

PSG mot Chelsea – igen.

Zlatan Ibrahimovic får återse José Mourinho när jakten på drömmen om en avslutning på San Siro inleds med Champions Leagues åttondelfinal.

Lita på att Zlatan Ibrahimovic drömmer om att avsluta sin sejour i PSG med en Champions League-final på favoritarenan San Siro den 28 maj. Ska det bli verklighet för 34-åringen gäller det att i första hand slå Chelsea i åttondelsfinalen.

Zlatan: Betyder ingenting

Ett repris väntar därmed för lagen som nu möts för tredje gången i rad i Champions League slutspel. Förra säsongen vann PSG åttondelsfinalen tack vare fler bortamål efter totalt 3-3 och året innan var det Chelsea som tog hem segern, den gången i kvartsfinalen, med omvänt resultat.

Fransmännen kommer den här gången från en väldigt god höst samtidigt som Chelsea haltat i Premier League.

– Men det betyder ingenting. Vi måste vara i form när matchen kommer. Det spelar ingen roll om du är bra nu, du måste vara bra i februari, sa Zlatan, innan lottningen, om PSG:s form till Telegraph.

PSG börjar hemma eftersom de slutade tvåa i sin grupp – en liten nackdel då fransmännen därmed tvingas spela den avgörande returen på bortaplan.

Mardröm för Arsenal

Bland övriga matcher kan noteras att engelska Arsenal, som åkt ut i åttondelsfinalen fem raka gånger, återigen fick en mardrömdslottning. Regerande mästaren Barcelona gäller för Premier League-laget.

Barças finalmotståndare från i våras Juventus får ta sig an den andra storfavoriten Bayern München.

Åttondelsfinalernas första möten spelas 17-16 och 23-24 februari. Returerna avgörs 8-9 och 15-16 mars.

FAKTA

Hela lottningen:

KAA Gent – VfL Wolfsburg

AS Roma – Real Madrid

PSG – Chelsea

Arsenal – FC Barcelona
Juventus – Bayern München

PSV – Atlético Madrid
Benfica – Zenit St Petersburg

Dynamo Kiev – Manchester City