PSG-tränaren: Vi längtar redan dit

Blanc ser fram emot Chelsea-mötet

FOTBOLL

PARIS. José Mourinho ville undvika PSG till varje pris, men i Paris räds man inte Chelsea i åttondelsfinalen av Champions League.

– Vi längtar redan dit, säger tränaren Laurent Blanc.

Det blev ett möte mellan gamla bekanta, när Javier Zanetti, ambassadör för Champions League-finalen som spelas på San Siro i Milano, drog Paris Saint-Germain och Chelsea som motståndare i åttondelsfinalen.

Förra året slog PSG ut Chelsea trots att Zlatan Ibrahimovic blev utvisad i första halvlek av returmötet på Stamford Bridge och parisarna fick klara sig med tio man.

Året före var det Chelsea som drog det längsta strået i kvartsfinalen och skickade PSG ur turneringen genom ett mål av Demba Ba, när PSG bara var tre minuter från att ta sig vidare.

”Känner dem väl”

Precis som föregående år börjar också PSG på hemmaplan.

– Det är tredje gången vi möts, fördelen är att vi känner dem väl, men de känner oss också. Det kommer att bli fina matcher mot ett stort lag, även om Chelsea har svårigheter just nu är det en stor klubb. Vi längtar redan dit, säger Laurent Blanc om lottningen till PSG:s hemsida.

Hans president, Nasser al-Khelaïfi, instämmer:

– Jag är glad för fansen som får se stormatcher på Parc des Princes och Stamford Bridge. Det blir tredje gången vi möter Chelsea, det har blivit ett sorts Clasico för oss.

Mourinho missnöjd?

Mindre nöjd är antagligen Chelseas tränare José Mourinho, som direkt efter sista gruppspelsmatchen mot Porto förra veckan utnämnde PSG som en av turneringens favoriter.

– PSG är en klar favorit att vinna Champions League-finalen och vi ska göra allt för att undvika dem, sa Mourinho till BeIn Sport då.

Lagen möts först den 16 februari i Paris. Returmatchen spelas i London den 9 mars.

FAKTA

Här är alla åttondelsfinaler:

KAA Gent – VfL Wolfsburg

AS Roma – Real Madrid

PSG – Chelsea

Arsenal – FC Barcelona
Juventus – Bayern München

PSV – Atlético Madrid
Benfica – Zenit St Petersburg

Dynamo Kiev – Manchester City