”Zlatan gör audition för engelska lagen”

Magasinet om hetaste PL-alternativet

Foto: TT
FOTBOLL

”Zlatan gör inga auditions”.

Det bevingade citatet från en ung Zlatan Ibrahimovics besök hos Arsenal får nu ny fart i England.

Anledningen: Att Zlatan nu kan vara på väg att göra just en Englands-audition.

Det är stora fotbollsmagasinet FourFourTwo som inför PSG:s åttondelsfinal i Champions League mot Chelsea målar upp matchen som en audition för Zlatan Ibrahimovic. Detta med svenskens utgående kontrakt och det påstådda intresset både för och från England som bakgrund.

”Vill se honom i Premier League”

– Jag skulle vilja se honom i Premier League. Jag tror det är ett spel som är som gjort för honom med hans styrka, fysik, teknik, de fantastiska arenorna och hur de verkligen lever för fotbollen i England. Men det är svårt att säga vad som kommer hända nu eftersom det här är första gången i hans liv som han vill bli en fri spelare så att han kan se sig om och känna efter dag för dag vad han vill göra, citeras Zlatans agent Mino Raiola från en intervju med Sky Sports i januari.

FourFourTwo beskriver nu hur matcherna mot Chelsea blir en perfekt möjlighet för Zlatan att visa både för de engelska klubbägarna och fansen att han fortfarande är en dominant på fotbollens allra högsta nivå. Tvivlare finns det fortfarande gott om i England, trots cykelsparken och de tre andra målen i landskampen på Friends Arena i november 2012, då 34-åringen bara gjort tre mål på 18 matcher mot engelskt motstånd.

Om Ibrahimovic övertygar sorterar FourFourTwo också upp alternativen för anfallaren i Premier League. Manchester City utesluts omgående då Pep Guardiola tar över den klubben till sommaren. Även Arsenal och Liverpool anses otänkbara med tanke på att lagens mer fartfyllda spelstil knappast passar svenskens färdigheter.

”Chelsea hetaste alternativet”

Magasinet spekulerar istället i att Manchester United, där José Mourinho pekas ut som ny manager till nästa säsong, kan vara ett alternativ men att tisdagens motståndare Chelsea borde vara huvudfavorit. Ägaren Roman Abramovitj har råd med Zlatans löneanspråk och ett ettårskontrakt anses kunna passa både Ibrahimovic och klubben, är FourFourTwos slutsats.

– Visst är det spännande? Vad kommer hända? Vi får se vad framtiden har att erbjuda för mig: Dag för dag kommer stora saker hända, sa Zlatan själv i veckan om sin framtid.