”Varken han eller laget förstår det”

Petad från truppen mot Arsenal

Foto: TT
Marc Bartra får stanna i Barcelona.
FOTBOLL

Barcelona åker till London utan egna försvarstalangen Marc Bartra.

Enligt tidningen Sport är det ett beslut som mötts av förvåning hos 25-åringen själv och hans lagkamrater.

Mittbackarna Gerard Pique samt Javier Mascherano är med och som reserver återfinns såväl 32-årige Jeremy Mathieu som 30-årige Thomas Vermaelen. Barcelonas tränare Luis Enrique har satsat på rutin till tisdagens bortamatch mot Arsenal i Champions Leagues åttondelsfinal och petar Marc Bartra helt från truppen.

Överraskande beslut

Men det är ett beslut som förvånar, inte minst i Barças egen spelartrupp. Det påstår Sport som, enligt Fotbollskanalen, skriver att ”varken han eller hans lagkamrater förstår varför”. Tidningen stämplar uppgiften som ”konfidentiell” och vänner av konspirationer kan säkert tolka in vissa spänningar i det spanska laget inför stormatchen.

”Speciell match”

En som lär vara nöjd med beslutet är dock Thomas Vermaelen. 30-åringen kom till Barcelona från just Arsenal 2014 men har bara gjort sju ligamatcher på grund av stora skadeproblem.

– Det är en speciell match för mig. Det är en match mot ett lag där jag spenderade fem fantastiska år av mitt liv och som gett mig fina minnen. Så det kommer att bli speciellt, säger Vermaelen enligt The Mirror.

FAKTA

Barcelonas trupp:

Marc-André Ter Stegen, Claudio Bravo, Gerard Piqué, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Dani Alves, Andres Iniesta, Luis Suárez, Leo Messi, Neymar, Javier Mascherano, Munir, Jordi Alba, Sergi Roberto, Adriano, Aleix Vidal, Thomas Vermaelen och Jeremy Mathieu.