”Arsenal är döda om han stoppas”

Ikonens tips till Barça inför stormötet

Foto: TT
FOTBOLL

Han har spelat i båda lagen.

Nu ger Thierry Henry sitt tips till Barcelona inför mötet mot Arsenal.

– Stoppa Mesut Özil! Då är Arsenal i praktiken döda, säger han.

254 matcher och 174 mål för Arsenal.

80 matcher och 35 mål för Barcelona.

Om det är någon som kan göra en rättvis analys inför stormötet mellan Barcelona och Arsenal så är det förmodligen Thierry Henry. Fransmannen har ikonstatus i båda klubbarna och tror sig veta hur matchbilden kommer att se ut när hans tidigare klubbar drabbar samman.

”Kan vinna på andra sätt”

– Arsenal kommer att spela som de gjorde i hemmamatchen mot Bayern München (i gruppspelet). De kommer att backa hem och försöka såra ”Barça” på kontringar. Arsenal har alltid varit ett lag som gillat att äga bollen och kontrollera spelet. Men nu för tiden kan de vinna matcher på andra sätt, som de gjort mot Bayern München, Manchester United och Manchester City, säger Henry till Barcelonas officiella hemsida.

”Är fantastisk”

Hans tips till Arsenal: Fokusera på defensiven i mötet på Camp Nou.

Hans tips till Barcelona: Stoppa Mesut Özil.

– Just nu spelar han på samma nivå som han gjorde i Real Madrid. Han gör fantastiska saker på planen och har stått för mängder av assist. Kan du få stopp på Özil så är Arsenal i praktiken döda, säger Henry.

Han tror att Barcelona tar sig vidare till kvartsfinal.

– Arsenal är fortfarande mitt lag men jag älskar även Barcelona. Det är svårt att tippa, men jag tror att Barcelona går vidare, säger den franske legendaren.