”När jag var yngre var det nästan en besatthet”

Zlatan Ibrahimovic om trenden inför Chelsea-fajten

1 av 3
FOTBOLL

LONDON. Som ung var Champions League en dröm som gränsade till besatthet.

Men Zlatan Ibrahimovic, 34, känner inte att slutet närmar sig.

– Jag värmer bara upp, säger Zlatan till Sportbladet dagen före returmatchen i Champions League mot Chelsea.

Med 2–1 med sig från förstamötet i Paris har PSG fördel på Stamford Bridge i morgon, och enligt Zlatan Ibrahimovic är läget i truppen bra.

– Vi är redo, vi har förberett oss bra och har fullt lag med oss till London. Det blir inte en lätt match, men vi är redo, säger Ibrahimovic på PSG:s presskonferens dagen före mötet på Stamford Bridge.

Förra året möttes lagen i åttondelsfinal och PSG gick mirakulöst vidare, trots underläge och en man utvisad. Det var närmare bestämt Zlatan Ibrahimovic som åkte på ett mycket hårt rött kort efter bara en timme spelad, men någon revansch finns inte med ett år senare, om man ska tro honom själv.

– Jag tänker aldrig på revansch, alla matcher är nya. Hoppas jag stannar kvar längre på plan den här gången än senast, för att kunna göra saker jag är bra på. Men det som hände då hör till dåtiden, det här är nutiden, jag hoppas på en bra match, säger Zlatan, som då kallade Chelseas spelare för ”babies” .

”Inte är involverad”

– Sist vi möttes (för tre veckor sedan i Paris) var de inte det. I morgon är det en ny match, jag sa det förra året för att jag inte förväntade mig att de skulle vara det. Denna gång hoppas jag att vi slipper misstag från en person som inte är involverad i matchen, säger Zlatan, med en liten blinkning till domaren.

När du var yngre pratade du ofta om Champions League som en besatthet, hur har det förändrats över åren och hur ser du på turneringen nu när du närmar dig slutet på din karriär, i alla fall i Europa?

– Jag värmer bara upp! Jag tror att ålder är en siffra. Jag känner mig väldigt ung, jag har aldrig haft bättre statistik. När jag var yngre var det nästan en besatthet. Sen blev jag äldre och lärde känna mig själv, det kan vara svårt att tro, men så är det (skratt) och sa ”oavsett om jag vinner eller inte kommer det inte att ändra mig som spelare”. Det gör mig inte till en bättre spelare och det gör mig inte till en sämre spelare. Men om jag får vinna Champions League blir jag lycklig så klart. Jag har haft turen att spela i fantastiska klubbar, med fantastiska spelare, och jag har chansen i år också. Jag kommer göra mitt bästa för att vinna, säger Zlatan till Sportbladet.

Inte bestämt

På frågan hur hans relation med engelsk fotboll är, säger Ibrahimovic:

– Efter mina fyra mål (mot England för landslaget i november 2012) blev förhållandet perfekt. Innan dess fanns det ingen relation. Min framtid är att jag har två månader kvar med PSG, sen ska jag spela EM. Som det ser ut nu är det allt som finns, det finns inget bestämt efter det och jag pratar inte med några klubbar. Men framtiden ser ljus ut efter den här säsongen. Folk säger att jag är gammal, men som jag sa så värmer jag bara upp.

PSG inväntar kvällens träningspass för att se om Marco Verratti, som haft en ljumskskada, är spelklar.