”Måste spela som om det vore final”

Pep och City ute efter revansch

Foto: TT
FOTBOLL

Storförlust senast på Camp Nou.

Nu är det ett pressat Manchester City som tar emot Barcelona i returmötet i Champions League.

– Vi måste spela som om det vore en final, säger managern Pep Guardiola.

En tung svit på sex raka matcher utan vinst i Premier League, Ligacupen och Champions League fick äntligen ett slut för Manchester City i helgen. Laget besegrade West Bromwich med 4–0 på bortaplan i lördags, något som ingjuter viktigt självförtroende inför kvällens tuffa möte med Barcelona hemma på Etihad Stadium.

Överkörda senast

– Det var ett resultat som gör att det nu känns mycket bättre. Men Champions League är annorlunda, det är en kort turnering och vi måste vinna två av de kommande tre matcherna. Och det ska vi försöka göra nu mot ett av de bästa lagen, säger Manchester Citys manager Pep Guardiola på en presskonferens inför kvällens match.

För ett par veckor sedan blev engelsmännen överkörda med 4–0 på Camp Nou efter ett hattrick av Lionel Messi. Ett resultat som gör att Manchester City ser ut att göra upp med Borussia Mönchengladbach om andraplatsen i gruppen som innebär slutspel. Med tre matcher kvar skiljer en poäng ned till tyskarna som i nästa omgång står för motståndet i Mönchengladbach.

Ökad press

Pep Guardiola menar att tabelläget innebär en ökad press inför fortsättningen.

– Vi måste spela som om det vore en final. Det är bara tre matcher kvar och vi tappade två poäng i Glasgow (3–3 borta mot Celtic) och straffades hårt. Vi måste ta igen det tappet, främst i de två kommande matcherna, men även i sista matchen mot Celtic, säger den spanske tränaren.

En som är avstängd mot Barcelona i kväll är målvakten Claudio Bravo som fick rött kort i mötet på Camp Nou. Målet lär i stället vaktas av Willy Caballero.