Bad om nytt kontrakt – mål direkt av Masar

FOTBOLL

Efter Donald Trumps valseger vill Ella Masar McLeod stanna i Rosengård i fyra år.

I kväll förbättrade hon sitt förhandlingsläge.

Amerikanskan nickade in första målet när FCR vann stort i Champions Leagues åttondelsfinal.

Det var svårt att veta hur allvarlig Ella Masar McLeod var när hon i onsdags gick in till sin sportchef Therese Sjögran. Amerikanskan har kontrakt över nästa säsong också, men valet av Donald Trump som president hade gjort henne så nedstämd att hon bad att få förlänga till år 2020.

– Jag har faktiskt mött honom en gång. Vi fick komma dit på påskmiddag och jag tyckte redan då att han var en skrämmande man, sa Masar till Sydsvenskan.

Ett mål och en assist

Inget nytt avtal var påskrivet när Masar under torsdagskvällen tog plats i Rosengårds startelva i Champions League-kvartsfinalen mot Slavia Prag. Där glänste hon.

Efter en halvtimme slog Natasha Andonova en hörna som amerikanskan nickade in. Tre minuter senare stack hon in en boll som Lina Nilsson snappade upp och sköt 0–2 på.

Matchen slutade 1–3 sedan Gaelle Enganamouit gjort mål på straff och Kateřina Svitková skruvat in en frispark i slutsekunderna.

– Vi gör en jättebra första halvlek, men i andra tappar vi vårt spel och initiativet och släpper in ett ganska onödigt mål. Men 3–1 på bortaplan är jättebra, säger sportchef Therese Sjögran.

"Lite skämt, lite allvar"

Om Malmölaget håller undan i returen nästa onsdag är de framme vid kvartsfinal, vilket var så långt de nådde i CL förra säsongen. Sjögran är optimistisk.

– Ja absolut. Första halvleken i dag är riktigt bra och kan vi hålla den nivån kommer det gå bra, säger hon.

Hur allvarlig var Ella när hon bad att få stanna till 2020?

– Klart att det var lite på skämt och lite på allvar. Vi har inte pratat om fyraårsförlängningen men det är kul att hon trivs i Sverige.

I torsdagens andra svenskmatch förlorade Eskilstuna mot Wolfsburg med 1–5 sedan Zsanett Jakabfi gjort fyra tyska mål.

FAKTA

Slavia Prag–Rosengård 1–3 (0–3)

0–1 Ella Masar (33), 0–2 Lina Nilsson (36), 0–3 Gaelle Enganamouit (44 str), 1–3 Katerina Svitkova (90).