Landslagsanfallaren: ”Spelar som back...”

Eskilstuna överkört – Schough kritisk till sin position

Foto: TT
FOTBOLL

ESKILSTUNA. Eskilstuna United talade om att hålla nollan.

Efter en kvart hade tyska storlaget Wolfsburg gjort mål två gånger om.

– Det var det här man var rädd för, säger Olivia Schough som ifrågasatte sin egen position.

– Jag känner mig mer som en back, typ. Det är väl inte det jag vill spela...

Tyska Wolfsburg, med svenska Nilla Fischer i mittförsvaret, har två Champions League-titlar och spelade i fjol final mot franska Lyon.

Därför talade Eskilstuna United på förhand om att hålla nollan så länge som möjligt i torsdagens åttondelsfinal mot den tyska storklubben.

Det höll i fem minuter.

”Mardrömsstart”

Sedan hade Wolfsburganfallaren Zsanett Jakabfi gjort 0–1.

Och efter en kvart hade samma Jakabfi ordnat ytterligare ett mål via en styrning på en hemmaförsvarare.

– Det är mål vi inte ska släppa in. Vi har flera spelare i boxen som bara måste få bort bollen där. Det var en mardrömstung start, säger Olivia Schough.

Marija Banusic reducerade visserligen efter ett försvarsmisstag, men i den andra halvleken fortsatte Eskilstunalagets ras.

Ungraren Jakabfi gjorde både sitt tredje och fjärde mål, i 52:a respektive 63:e minuten, och med kvarten kvar kunde Alexandra Popp fastställa slutresultatet till 1–5.

Kritisk till sin position

Efteråt var landslagsanfallaren Schough kritiskt till att åter igen placerats på en kant i ett 3-5-2-system av tränaren Viktor Eriksson.

– Det blir inte mycket anfall för mig. Särskilt inte i sådana här matcher. Jag känner mig mer som en back, typ. Det är väl inte det jag vill spela...

Vad har du fått för förklaring?

– Vi har några skador och då får jag spela där i stället. Det är väl bara att acceptera det helt enkelt.

”25 spelare som skulle kunna spela”

Nilla Fischers Wolfsburg imponerade framåt och åttondelsfinalen är därmed avgjord inför returmötet som spelas i Wolfsburg om en vecka.

– Jag kan bara jämföra förutsättningarna som finns i klubben kontra svenska ligan och det är stor skillnad. Teamet som jobbar runt om laget, den ekonomiska basen som finns och sedan är spelarmaterialet annat. Vi har 25 spelare som skulle kunna gå in och spela här i kväll kontra många allsvenska klubbar har 18-20 stycken, säger Fischer.

FAKTA

Åttondelsfinal, första matchen

Eskilstuna–Wolfsburg 1–5 (1–2)

0–1 Zsanett Jakabfi (5), 0–2 Zsanett Jakabfi (17), 1–2 Marija Banusic (31), 1–3 Zsanett Jakabfi (52), 1–4 Zsanett Jakabfi (63), 1–5 Alexandra Popp (76).

Publik: 3 784.