Stämmer Uefa efter dramatiska finalen

Vill ha ersättning för psykiskt lidande och biljetten

FOTBOLL

Champions League-finalen i våras blev dramatisk.

Fråga bara José Antonio Campón.

Atletico Madrid-supportern har stämt Uefa för ”psykiskt lidande” efter Real Madrids seger.

I våras blev Real Madrid Champions League-mästare.

Den spanska storklubben besegrade stadsrivalen Atletico Madrid efter straffar sedan Cristiano Ronaldo avgjort med sista straffen.

– Jag hade en vision. Jag visste att jag skulle göra det avgörande målet. Jag sa det till Zizou och bad honom låta mig ta den femte straffen eftersom jag visste att jag skulle göra det avgörande målet, sa Cristiano Ronaldo då.

Stämmer Uefa

Men för Atletico Madrid var finalförlusten tung.

Klubben har aldrig vunnit Champions League och i två raka finaler på 2010-talet förlorat mot stadsrivalen.

Och nu har Atletico Madrid-supportern José Antonio Campón tagit det hela ett steg längre.

Campón har stämt Uefa och domaren Mark Clattenburg.

Han vill ha pengarna för matchbiljetten tillbaka och drygt 15 000 kronor i skadestånd för ”psykiskt lidande” då han anser att Sergio Ramos ledningsmål kom efter en offside.

– Om du går på bio och det inte är något ljud får du pengarna tillbaka. Det här är samma. Det finns regler och de har inte följts. Så vi har riktat våra klagomål till arbetsgivaren Uefa och arbetstagaren Clattenburg som är ytterst ansvariga. Vi kräver en rimlig mängd, det handlar inte om att bli miljonär, säger advokaten Carlos Mendez enligt spanska AS.

”Bekostnad på de svaga”

Underbyggt hoppas Campón att Uefa tar till sig av kritiken och inför teknologisk hjälp för att underlätta för domarna i framtiden.

– Att inte använda hjälpmedel medför att vi inte kan säkerställa att reglerna följs. Vi kräver att Uefa använder sig av tekniska hjälpmedel eftersom det finns och redan används i många andra sporter. Felen blir alltid på bekostnad av de svaga, säger José Antonio Campón.