”Messi kan sluta i landslaget”

Argentina-boss varnar supportrarna

Foto: AP.
Messi tänker fortsätta spela med Argentina.
FOTBOLL

Lionel Messi får hård kritik på hemmaplan.

Det har fått det argentinska förbundets ordförande att utfärda en varning.

– Messis lösning skulle bli att säga: Jag kommer inte något mer, säger Julio Grodona.

Lionel Messi har haft svårt att få spelet att lossna i Copa America, och har – precis som tidigare med det argentinska landslaget – fått stundtals hård kritik.

Nu varnar det argentinska fotbollsförbundets ordförande Julio Grondona att Messi nu kan komma att sluta spela med Argentina om inte kritiken minskar och kraven blir lägre.

– Messis lösning skulle bli att säga: Jag kommer inte något mer. Jag stannar i Spanien. Det som alla vet är att argentinarna vill sätta dit honom. Messi föddes i Rosario, bodde och spelade där men hade växtproblem. Sedan följde han sin väg och hittade en plats – Barcelona – och de tog hand om honom som om han fötts där, säger Grondona till Radio Cooperativa, som citeras i flera medier, och fortsätter:

– Och trots det sa han nej till Spanien eftersom han ville spela för Argentina. Det måste vi tänka på.

Tänker inte sluta

Messi försäkrar dock att han inte har några som helst planer på att sluta i landslaget.

– Trots att jag kritiseras så kommer jag alltid att ställa upp för landslaget. Jag kommer eftersom jag alltid vill spela och jag tänker inte ändra mig på grund av vad pressen säger. Jag har aldrig brytt mig om vad pressen säger och jag tänker inte börja nu. Det enda jag bryr mig om är vad fansen säger... Ingen tycker ju om att förolämpas, säger Messi på en presskonferens, och fortsätter:

– Jag kommer till landslaget eftersom jag känner att det är en del av mig, och försöker distansera mig från allt det här. Det här är den första gången som jag har gått igenom något sånt här med media, men jag tänker inte ändra mig.