Bara oavgjort för Brasilien i premiären

FOTBOLL

Det blev en trevande start för Brasilien i Copa America, det sydamerikanska mästerskapet. Premiärmatchen mot Ecuador i Los Angeles slutade 0–0 trots flera stora målchanser för bland annat Philippe Coutinho och Lucas Lima.

Ecuador fick ett mål bortdömt i den andra halvleken. Brasilianske målvakten Alisson tappade in bollen i mål efter ett inlägg från Miller Bolanos men domaren bedömde att bollen varit ur spel i ett tidigare skede.

Brasilien kommer till spel i Copa America utan sju ordinarie spelare, däribland anfallaren Neymar som vilas för att i stället spela OS på hemmaplan i augusti, det har gjort att förväntningarna är låga på laget.

– Vi måste bli bättre men om man ser på spelet så saknades bara ett mål. Vi spelade bra för att vara första matchen, och mot ett bra motstånd, sa förbundskaptenen Dunga efteråt.

Möter Haiti

Årets Copa America avgörs i USA och premiärmatchen spelades på Rose Bowl i Los Angeles, där Brasilien vann VM-finalen 1994 mot Italien på straffar. På onsdag spelar Brasilien sin nästa match, mot Haiti.

I Brasiliens grupp slog Peru Haiti med 1–0. Malmöbacken Yoshimar Yotún började på bänken för Peru, men blev inbytt. I grupp A spelade Costa Rica med gamle AIK-profilen Celso Borges i laget 0–0 mot Paraguay.

Fler videoklipp på www.viasatsport.se/

TT

ARTIKELN HANDLAR OM