Försöker övertala Messi att fortsätta

Maradona och presidentens kupp: ”Blivit en katastrof”

FOTBOLL

Lionel Messi har slutat i landslaget.

Nu försöker både Argentinas president Mauricio Macri och fotbollshjälten Diego Maradona övertala Barçastjärnan att tänka om.

– Messi måste fortsätta i landslaget, säger Maradona.

Argentinas tredje finalförlust på lika många år blev för mycket för Lionel Messi, 29.

Bara minuter efter finalen avslöjade Barcelonastjärnan att han lämnar det argentinska landslaget.

– I omklädningsrummet kände jag att landslagstiden är över för mig, sa Messi efter Copa America-finalen.

Försöker övertala Messi

Men beslutet accepteras inte överallt.

Nu har både Argentinas president Mauricio Macri och fotbollshjälten Diego Maradona kontaktat Messi för att övertala honom att fortsätta i landslaget.

– Macri har ringt honom och sagt hur stolt han är över landslagets insats i turneringen och sagt åt honom att inte lyssna på kritiken, säger presidentens talesperson enligt AFP.

Och Diego Maradona vägrar se ett landslag utan Messi – som ofta fått kritik för att göra sämre insatser i landslaget än i klubblaget – på planen.

– Jag kommer att prata med honom. Messi måste fortsätta i landslaget och han ska åka till Ryssland 2018 för att bli världsmästare. De som säger att han måste sluta gör det för att de inte inser vilken katastrof argentinsk fotboll blivit, säger Maradona enligt La Nacion.

”Nått den absoluta botten”

Enligt uppgifter kan Messis avhopp till stor del bero på ett bråk med det inhemska fotbollsförbundet. Förbundet skakas av kontroverser och under turneringen kallade Messi förbundet för ”en katastrof”.

– Jag är både arg och ledsen över vad som hänt med argentinsk fotboll. Vi har nått den absoluta botten, säger Diego Maradona.

Leo Messi har gjort 55 mål på 113 landskamper för Argentina.

ARTIKELN HANDLAR OM