Holmén och Jönsson lämnar Brøndby

”Samuel vill prova något annat”

FOTBOLL

MALMÖ. Samuel Holmén och Jon Jönsson lämnar danska Brøndby.

Elfsborg är intresserat av Jönsson medan Holmén vill flytta till en större liga.

– VI har bud på Jon och Samuel vill prova något annat, säger Brøndbys tränare Henrike Jensen.

Jon Jönsson, 26, kom till Brøndby 2008 från franska Toulouse och har två år kvar på sitt kontrakt med köpenhamnsklubben. Men skånske Jönsson har haft skadeproblem under sin tid i Danmark och var bland annat ur spel i fyra månader i höstas.

Klubbens nye tränare Henrik Jensen är villig att låta Jönsson gå vidare. Brøndby, som har det ekonomiskt tufft, sägs i dansk press begära motsvarande drygt sex miljoner kronor för Jönsson. Ett pris som Elfsborg, som just sålt Emir Bajrami för 40 miljoner till Twente, har råd att betala.

Vill prova något nytt

För Samuel Holmén, 25, är läget lite annorlunda. Det svenske landslagsmittfältaren har en bra säsong bakom sig i Brøndby och bara ett år kvar på sitt kontrakt med klubben.

– Samuel har klart uttryckt att han gärna vill prova något nytt, så man kan tänka sig att han också försvinner, säger Henrik Jensen till danska BT.

Om Brøndby säljer Holmén i sommar, när ett helt år återstår på svenskens kontrakt, kan den danska klubben få betydligt bättre betalat än om man väntar med försäljningen.