Sparkades – nu gör Risp succé

”Det känns som en minirevasnch”

FOTBOLL

Han sparkades iväg från IFK Göteborg.

Nu gör Fredrik Risp succé i danska Esbjerg.

- Det känns som en minirevansch. Jag tycker det var ett stort misstag av Blåvitt att inte förlänga mitt kontrakt, säger han till Sportbladet.

Foto: bildbyrån
Fredrik Risp.

Han kom in på nåder hos IFK Göteborg i vintras. Publikfavoriten Fredrik Risp fick ett femmånaderskontrakt, men redan efter tre månader valde Blåvitt att säga upp det.

- Jag hade en del problem med skador, men det kändes som att det inte hade spelat någon roll om jag så spelat i samtliga matcher. Klubben ville inte ha mig kvar, säger han.

Han skrev i stället på för Esbjerg, som då hade inlett säsongen med fyra förluster. Efter Risps ankomst har den danska klubben i stället tagit sju av nio poäng på de tre senaste matcherna.

- Jäklig skönt med en sån god start. Folk hemma trodde att jag var slut när jag inte fick förlängt kontrakt med Blåvitt, men jag vet vad jag kan, säger han.

”Märkligt beteende”

Mittbackens kontrakt gick ut den 31 juli, men redan den 31 maj sades kontraktet upp och Risp fick träna på egen hand - trots att han fick lön i ytterligare två månader av IFK Göteborg.

- Mycket märkligt beteende. Jag förstår fortfarande inte, säger han.

Efter gårdagens 2-1-seger mot Silkeborg hyllas mittbacken av sina nya lagkompisar.

- Det är hans förtjänst att det har vänt. Jag kan bara berömma klubben för att ha skrivit kontrakt med honom, det var verkligen bra gjort, säger mittbackkollegan Nicolai Högh till Ekstrabladet.