Pehrsson kickad – öppnar för landslaget

"Om de hör av sig lyssnar jag”

FOTBOLL

Nu är det klart – danska Ålborg gör sig av med Magnus Pehrsson.

Tränaren öppnar för U21-landslaget.

– Om de hör av sig lyssnar jag, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
Magnus Pehrsson kallas inte in i förtid.

Magnus Pehrsson, 34, kom till Ålborg som svensk fotbolls succéman. Efter sin tid i Gais blev han till och med omnämnd som en framtida förbundskapten.

Och tiden i Ålborg började i samma anda då Ålborg chockade Fotbollseuropa genom att slå ut La Liga-laget Deportivo La Coruna ur Europa League.

Sedan dess har klubbens resultat gått spikrakt nedåt. Den här säsongen har man öppnat med blott en vinst på elva matcher.

Ålborg fick nog

Ålborg fick nog och ersätter Pehrsson med Kent Nielsen.

– Det är klart att jag är besviken, men jag förstår att klubben väljer att göra så för att få in något positivt, säger Pehrsson som menar att problemen egentligen hittas högre upp i klubbhierarkin:

– Det största problemet har varit att förutsättningarna inte matchat förväntningarna. Förra sommaren förlorade vi åtta spelare. Den omsättningen är svår att klara av. Sen när vi dessutom fick långtidsskador på 4-6 spelare, de flesta offensiva, blev det svårt.

Nu ska Magnus Pehrsson ta en vecka för att avsluta och packa ihop i Danmark. Sedan flyttar han till västkusten.

Öppnar för U21

Pehrsson säger att han ännu inte har några erbjudanden att ta ställning till. Tidigare har han nämnts som potentiell efterträdare till Jörgen Lennartsson i U21-landslaget.

Ett jobb som lockar Pehrsson. Det han är mest stolt över under sin tid i Ålborg är att han släppte in klubbens unga förmågor i hetluften.

– Jag ser inte mig själv som förbundskapten. Jag vet att jag nämnts tidigare men jag har inte haft någon kontakt med förbundet. Det är svårt att kommentera spekulationer men om de hörde av sig så är det klart att det hade varit intressant.

Lagrell: Frågan öppen

I går berättade förbundsbasen Lars-Åke Lagrell för Sportbladet att styrelsen ännu inte tagit upp U21-kaptensfrågan till diskussion.

Först efter kvällens sista kvalmatch till U21-EM 2011 börjar arbetet på allvar.

– Magnus Pehrsson är inte på något vis någon omöjlig person, men vi har inte tagit ställning till något än, sa Lagrell till Sportbladet då.

– Hela frågan om U21-kaptensjobbet är fortfarande öppen.

ARTIKELN HANDLAR OM