Oscar Wendt följs av storklubbar: Jag är redo

Kan lämna FCK i januari

FOTBOLL

Klubbar från Serie A, Bundesliga och Premier League följer landslagsbacken Oscar Wendt.

Redan till vintern kan han lämna sitt FCK.

– Jag är redo, säger han till Sportbladet.

Redan i somras förhandlade Bologna med FC Köpenhamn om den landslagsmeriterade vänsterbacken. Roma var också intresserat.

Klubbar som Mönchengladbach, Siena, Juventus, Tottenham, West Ham, Genoa, Werder Bremen, Hoffenheim och Hamburger SV ska också ha följt svensken genom åren.

Sedan förhandlingarna med Bologna har FCK chockat fotbollsvärlden och ligger just nu tvåa i sin grupp i Champions League, efter FC Barcelona.

"Folk tittar på mig varje match"

Wendt har spelat en nyckelroll. Något som givetvis stärkt vänsterbackens aktier i fotbollseuropa.

– Det är folk och tittar på mig varje match, men jag har sagt åt min agent att han får sköta det där. Jag vill att han berättar för mig när det ligger ett bud på bordet. Innan dess koncentrerar jag mig på FCK.

Wendt vill inte avslöja vilka klubbar som kommer och tittar på honom men bekräftar att det rör sig om lag från de stora ligorna i Tyskland, England och Italien.

Annars hade det inte varit aktuellt med en flytt. Vänsterbacken vill komma till en klubb som är bättre än FCK rent sportsligt, och till en där han vet han kommer att satsas på.

"Redo att flytta"

Han vill inte, som så många andra svenskar, bli bortglömd på en bänk någonstans.

– Jag är absolut redo att flytta i januari. Men så har vi en bra chans att gå vidare till slutspelet i Champions League. Om det blir så vet jag inte om jag vill flytta. Eftersom jag har varit med så pass länge hade det varit roligt att vara kvar under slutspelet, säger han.

Champions Leagues slutspel kickar igång i februari. Då har vinterns transferfönster stängt. En sak är klar - han kommer inte att skriva på ett nytt kontrakt med FC Köpenhamn.

Senast nästa sommar lämnar han danskarna.

Oscar Wendt har varit förbundskaptenen Erik Hamréns andra val på vänsterbacken efter Behrang Safari.

I utskåpningen mot Holland kom Wendt in efter halvtid. En flytt kan förbättra hans chanser i landslaget.

– Ju bättre lag du spelar i, desto större chans har du i landslaget.

Men landslagsspel är ingen faktor när Wendt tvingas ta sitt svåra beslut i januari – stanna eller gå?

– Nej. Klubblaget kommer alltid i första hand. Landslaget är mer som en bonus.

Returmöte med Barcelona

Men innan svåra beslut väntar svåra utmaningar. Returmötet med Barca på Parken spelas nästa vecka.

– Att spela mot Barcelona på Camp Nou var en dröm som blev sann. De är sjukt bra, sjukt bra rörelse och sjukt bra passningsspel. Jag tycker att vi lyfte oss i andra halvlek.

FCK förlorade med 2-0.

– Nu har vi mött dem och första nervositeten är borta. Vi spelar på hemmaplan och det är lite kallare och det lär inte vara till vår nackdel. Jag tror och hoppas att vi kan få med oss något från matchen, säger Wendt.

ARTIKELN HANDLAR OM