Rolle kommer – men Antonsson vill dra

”Ska jag prova att spela någon annanstans ska det vara nu”

Foto: BILDBYRÅN
Antonsson.
FOTBOLL

Mikael Antonssons kontrakt går ut efter säsongen och försvararen vill vidare i karriären.

Det spelar ingen roll att FC Köpenhamn vinner ligan och Roland Nilsson blir ny tränaren i klubben.

– Jag fyller 30 till sommaren och ska jag prova att spela någon annanstans ska det vara nu, säger Antonsson.

FC Köpenhamn har varit suveränt den här säsongen. Laget gick till åttondelsfinal i Champions League och har varit dominant i den danska ligan.

Efter säsongen kommer dock succélaget att splittras. Tränaren Ståle Solbakken kommer lämna för det norska landslaget och bland annat Oscar Wendt har gjort klart att han försvinner i sommar.

Nu berättar Mikael Antonsson att han också vill ha en ny utmaning.

– Jag fyller 30 år till sommaren och ska jag prova på att spela någon annanstans ska det vara nu, säger Antonsson enligt Ekstra Bladet.

– Förlänger jag så kommer jag vara 32-33 år nästa gång mitt kontrakt går ut, och då kommer det säkert inte vara lika många klubbar som visar intresse.

Rolles ankomst spelar ingen roll

För några dagar sedan blev det klart att Roland Nilsson blir ny tränare i FC Köpenhamn. Men Rolles ankomst spelar ingen roll för Antonsson.

– Jag känner honom bara som fotbollsspelare och så har han tränat Gais och Malmö FF, som han blev mästare med, säger försvararen till Ekstra Bladet.

– Annars vet jag inte så mycket. Men han är ju svensk, det är alltid trevligt. Men det är inget som förändrar mina tankar.